שלוש שנים חלפו מאז הגשת כתב האישום נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו, וההליך המשפטי עדיין אוחז בחלקו הראשון. לפני מספר שבועות דווח, כי הצדדים שוקלים לקצר את התהליך ולפנות לגישור פלילי, שיביא בסופו של דבר להסדר טיעון.
אך על פי הפרסום של העיתונאי אבישי גרינצייג הבוקר (חמישי) ב'כאן חדשות', גורמי תביעה מטעם היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, הסבירו, כי היא אינה מעוניינת בניהול הליך גישור פלילי לצורך הגעה להסדר טיעון עם נתניהו.
על פי הדיווח, לא מזמן נערכה שיחה בין הסנגורים של ראש הממשלה נתניהו לבין גורמי התביעה, שם הוסבר לפרקליטי נתניהו, כי היועמ"שית לא רואה טעם בגישור פלילי וכי יש להמשיך את המשפט כסדרו.
"אם ראש הממשלה נתניהו מעוניין בהסדר טיעון, הוא יכול לפנות ישירות ליועמ"שית עם הצעה. אין צורך בתיווך של שופט", נאמר מסביבת היועצת.
עם זאת, חשוב לציין, כי טרם התקבלה החלטה סופית וממשרד המשפטים נמסר: "מדובר בספקולציה - טרם התקבלה החלטה".
מוקדם יותר השבוע דווח, כי הצדדים הגיעו להבנות ורשימת עדי התביעה קוצרה משמעותית ביותר משישים עדים, כך שעל פי לוח הזמנים העדכני, נתניהו יעלה על דוכן העדים בעוד כשנה וחצי.
כזכור, ההצעה ללכת לגישור עלתה בבית המשפט, במהלך דיונים על קבילות חומרים שמתנהלים בימים אלה בדלתיים סגורות. עורך הדין ז'ק חן, פרקליטו של איש העסקים שאול אלוביץ', הוא זה שהציע את הרעיון. השופט עודד שחם ביקש מהמדינה שתשקול את העניין.
הפרשן עמית סגל כתב בהקשר זה, כי בניגוד לעסקת טיעון, מי שיכול להציע גישור זה גם ההרכב. לעניות דעתי לשופטים נמאס מהמשפט הזה כבר מזמן.
לדבריו, בדרך כלל לא מומלץ להסיק מסקנות מהערות שופטים, אבל מי שעוקב אחר השופט בר עם למשל יכול היה להתרשם שהוא לא ממהר לקנות כמה מהתזות המרכזיות של התביעה.
בחודש האחרון, במהלך שבתון של שניים מהשופטים, עלתה הצעת הגישור בדיונים ״טכניים״ שהתקיימו אצל השופט שחם, בדלתיים סגורות.
עמית סגל ציין עוד כי הגישור ייערך, אם ייערך, בפני שופט אחר. בעולם שבו מגיעים להסכמות המשמעות היא סיום המשפט שכרגע נראה שיגרור אותנו עד 2027 לפחות כולל ערעור לעליון.
כזכור עוד, לקראת סיום הקדנציה של היועץ המשפטי לשעבר אביחי מנדלבליט, היו מגעים מתקדמים להגיע לעסקת טיעון, שבמסגרתה יודה נתניהו בהפרת אמונים ויסכים לסיים את הקריירה הפוליטית שלו. נתניהו הכחיש אז את הפרסומים ובסופו של דבר אכן לא הייתה עסקה.