יום הכיפורים של הפרקליטות? אולי יום הפורים. לאחר שבית המשפט החליט לזכות את רומן זדורוב זיכוי מלא (ולא מחמת הספק. א"כ), זאת מטענה כי אין ולא היו ראיות המספיקות להרשעתו ברצח הנערה תאיר ראדה בקצרין לפני 16 שנה, בחרו בפרקליטות להיאחז בדעת המיעוט שהרשיעה את זדורוב והודיעו כי "ישקלו לערער על ההחלטה".
בהודעת הפרקליטות, מנסה הפרקליטות להצדיק את נאסרו הממושך של זדורוב על לא עוול בכפו, בטענה כי ההמלצה להמשיך ולתבוע את מאסרו נסמכת על בסיס החלטת השופטים במשפטים הקודמים בהם הורשע זדורוב ברוב של ששה מתוך שבעה שופטים.
בהודעת הפרקליטות, בחרה הפרקליטות לצטט דווקא את עמדת המיעוט של השופטת תמר ניסים-שי: "מצאתי, כי ה'יש' הראייתי שהובא על ידי המאשימה מהווה מארג ראייתי קוהרנטי, הדוק ומבוסס היטב, נטוע ביסודות איתנים בהיבט הדין הפלילי, דיני הראיות והשכל הישר, ויש בו די, מעל ומעבר לכל ספק סביר, להוכחת אשמתו של הנאשם ברצח המנוחה".
בפרקליטות הוסיפו לנפנף בעמדת המיעוט של תמר ניסים-שי והציגו את הפסיקה היום כ"מחלוקת של ממש בין השופטים".
בפרקליטות ציטטו גם את עמדתה של השופטת ניסים-שי בעניין הראיות במשפט הרצח המפורסם ביותר ביראל בכל הזמנים: "ככל שבראיות שהביאו לקיומו של המשפט החוזר היה פוטנציאל להעמיד היתכנות לקיומו של ספק סביר, המלמד על חפותו של הנאשם או לפחות סודק את המארג הראייתי לחובתו, הרי שפוטנציאל זה לא מומש. ראיות אלו לא התגבשו, ולו בדוחק, לתרחיש חלופי ממשי לאירוע הרצח".
אולם בפרקליטות מודעים לנזק העצום שנגרם לכבודה של המערכת השנויה במחלוקת בישראל וביקשו להבהיר כי בכל מקרה הם פעלו בנקיון כפיים: "נבקש להבהיר, כי לאורך כל הדרך פרקליטות המדינה פעלה, ללא לאות, להגיע לחקר האמת, מתוך תחושת שליחות ואחריות גדולה לאינטרס הציבורי, שלומו וביטחונו. עשינו כל שלאל ידינו כדי לנהל משפט באופן מקצועי, ישר והגון, כמו בכל תיק אחר שאנו מנהלים".
כזכור, בשנים האחרונות היו מי שהאשימו את פרקליט המדינה לשעבר שי ניצן, כביכול הוא דחף להרשעתו של זדורוב בכל מחיר. גם אימה של הנרצחת תאיר ראדה האשימה היום לאחר הזיכוי המהדהד את הפרקליטות וטענה כי הפרקליטות רצחה אותה מחדש כאשר במקום לחקור ולחפש את האמת, העדיפה הפרקליטות לכלוא את זדורוב ובכך לסיים את תיק הרצח בפיענוח סופי.