משרד המשפטים הודיע לפני זמן קצר הערב (ראשון) על כוונת פרקליטות המדינה להגיש כתבי אישום כנגד ארבעת החשודים בשיגור נורים - פצצות תאורה לעבר מעון ראש הממשלה בקיסריה במוצאי שבת פרשת וירא ה-16.11.2024.
בהודעת משרד המשפטים נמסר כי ההודעה מגיעה בעקבות פניות כתבים. במשרד המשפטים חושפים כי הארבעה יואשמו בביצוע "מעשה טרור". בנוסף, הפרקליטות, כך לפי הודעת משרד המשפטים, תגיש כנגד הארבעה כתבי אישום בגין ניסיון הצתה, וכנגד שניים מהחשודגים יוגש כתב אישום גם בגין ניסיון שיבוש הליכי משפט.
מלבד כתבי האישום שהפרקליטות תגיש כנגד הארבעה, בכוונת הפרקליטות לבקש מבית המשפט להאריך את מעצרם של החשודים עד לתום ההליכים המשפטיים בעניינם.
כזכור, במוצ"ש פרשת וירא, הודיע שב"כ כי "סמוך לשעה 19:30 זוהו 2 פצצות תאורה שנורו בסמיכות לבית ראש הממשלה בקיסריה ונחתו בחצר הבית. כוחות משטרה ושב"כ נמצאים במקום".
בשב"כ והמשטרה עדכנו אז, כי "ראש הממשלה ובני משפחתו לא נכחו בבית בזמן האירוע. בעקבות כך, נפתחה חקירה משותפת של שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל. מדובר באירוע חמור שמהווה עליית מדרגה מסוכנת ובהתאם לכך ינקטו פעולות החקירה הנדרשות".
המשטרה עצרה כעבר באותו ערב מספר חשודים בביצוע המעשה ובית המשפט התיר לפרסם את שמותיהם ימים ספורים לאחר מעצרם. אחד מהחשודים שנעצר - הוא תת אלוף במילואים עופר דורון - פעיל מחאה מוכר כנגד ראש הממשלה בנימין נתניהו.
למחרת, התבטא בכיר בלהב 433 על הפרשייה וטען כי מהחמורים בתולדות המדינה. בדברין שאמר ל'חדשות 12' הוא טען: "מדובר בפעולה חריגה ביותר נגד סמל שלטון מאז רצח רבין. אם האירוע לא יטופל במלוא החומרה, הוא עלול לשדר מסר מסוכן לציבור".
הוא לא הפחית בחומרת מעשיהם של דורון וחבריו כשאמר כי "נור תאורה שמופעל בים בלב ים הוא כלי מוגבל", כי הוא הוסיף מיד: "אבל כאן מדובר בסכנה ברורה ומיידית". לדבריו של הבכיר, "זה אירוע שאנחנו מצפים שפרקליטות המדינה תטפל בו בהליך מעצר עד תום ההליכים".
לפי החשד, לבית רוה"מ שוגרו נורים המשמשים כאות מצוקה בשיט בים, מכיוון הדיונות הסמוכות לחוף בעיר.
השלושה הועברו לחקירה משותפת של שב״כ ויחידת להב 433 במשטרה. בהודעת הרשויות נאמר: "פרטים נוספים ימסרו בהמשך בהתאם להתקדמות החקירה. בית המשפט הורה על צו איסור פרסום על פרטי החקירה וזהות החשודים למשך 30 יום וזאת על מנת למנוע שיבוש או פגיעה בחקירה".