לראשונה בישראל

בדואים מואשמים: 'חיתנו בנותיהם הקטינות'

בפעם הראשונה מאז אושר 'חוק גיל הנישואין' בשנת 1950, מואשמים כמה מתושבי הפזורה בנגב כי השיאו את בנותיהם הקטינות - בחלק מהמקרים לגבר המבוגר מהן בשנים רבות (חוק)

|
4
| כיכר השבת |
צעירות בדואיות ב'פזורה' (צילום: Corinna Kern/Flash90)

לראשונה בישראל, הוגשו ארבעה כתבי אישום נגד הורים שחיתנו את בנותיהם הקטינות בניגוד לחוק. כך מודיעה היום (שני) פרקליטות המדינה.

כתבי האישום, שהוגשו לבית משפט השלום בבאר שבע על ידי פרקליטות מחוז דרום, עוסקים בשלושה אבות וכן באם ואב מהפזורה הבדואית בנגב, כשהעבירה המוזכרת בהם היא 'השאת קטינה'.

כידוע, 'חוק גיל הנישואין' שאושר בשנת 1950 אוסר על קטינים וקטינות - כאלו שלא מלאו להם 18 שנים - להינשא, בלא היתר של בית משפט לענייני משפחה - שיינתן בנסיבות מיוחדות בלבד. החוק גם אוסר על הורים להשיא קטינים מתחת לגיל זה, ואוסר על כל אדם לערוך נישואין כאלו או לסייע בעריכתם.

בפרקליטות מזכירים, כי על פי הנחיית היועץ המשפטי לממשלה ישנה חשיבות באכיפת העבירה של נישואי קטינים, בשל הנזק הצפוי מהם לקטין או לקטינה, לילדיהם ולחיי המשפחה. עוד מצוין בהנחיה, כי העובדה שבאוכלוסיות מסוימות קיימת מסורת ממושכת של 'נישואי בוסר', "אין בה כדי לרכך את חומרת העבירה".

כמו כן, הנחיית פרקליט המדינה קובעת, כי הליכים פליליים יינקטו, בראש ובראשונה, כלפי מי שערך את הנישואין או סייע בעריכתם, זאת מאחר והמשיאים את בני הזוג מאפשרים את קיום התופעה המזיקה של נישואי קטינים ותורמים תרומה מכרעת לביצוע העבירה, ומכאן שהרתעתם הכרחית לצורך מיגור התופעה.

"לתופעה של נישואי קטינים השלכות שליליות רבות", מדגישים בפרקליטות המדינה, "ובכלל זאת, הקושי לייחס החלטה אוטונומית מצד הקטין להיקשר בברית הנישואין, קיומה של אפשרות לכך שהנישואין נועדו לשרת תכליות זרות, וכן הקושי הכרוך בהתמודדות הקטינים עם המחויבות והאחריות שבניהול משפחה וגידול ילדים בגיל צעיר.

כזכור, בעבר פסק בית המשפט העליון כי "על החברה המאורגנת לשמור על הנערה, אשר, לעיתים קרובות, מטעמים קצרי טווח משלה ותחת לחץ הוריה, מבקשת להינשא והיא אינה בשלה לכך, לא מבחינה פיזית ולא מבחינה רגשית... גישה זו, המבקשת לקבוע גיל מינימום לנישואין, אינה מיוחדת לנו. היא מקובלת במרבית האומות בנות התרבות".

בכתבי האישום המדוברים נטען, כי הנאשמים אישרו את נישואי בנותיהן שהיו בגיל 17 לערך - לעתים עם אדם המבוגר מהן בשנים רבות, וכי על סמך הסכמת ההורים פנו בני הזוג לבית הדין השרעי, וזה אישרר את הנישואין האסורים.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
במסגרת המרקם התרבותי ואורח החיים שלהם אין שום סיבה שבעולם שלא יחתנו אותן. גם אין לבדואים שום סיבה בעולם להישמע לחוקיו של הכובש הישראלי. וילכו הבדואים לעזאזל אבל הדברים נכונים גם לגבי החרדים.
מרק
זה עדיין לא כ"כ בריא לא משנה באיזו תרבות השאלה באמת האם המדינה יכולה לקבוע משהו שהוא די אינדבידואלי זאת אומרת האם לא עדיף לאסור פשוט נישואים בכפייה כדי לדאוג לבריאות הנפש של הנישאים?
פלונית אלמונית
2
רק להתחתן אסור בגיל 17. מדינה של רשעים. סדום.
אבל השקצים של רמת אביב עושים מה שבא להם
1
מה עם כפיה חוקית????? הכל בסדר
שלמה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות