כתב אישום הוגש נגד קבצנית מהכותל המערבי, התובעת - מדינת ישראל, שמתעקשת לנהל נגדה משפט יקר. כבר כמעט שנתיים עברו מאז שהגישה התביעה המשטרתית בירושלים כתב אישום בבית משפט השלום נגד ש' בת ה-64, אם ל-11, אישה קשת יום וללא עבר פלילי שסובלת מדיכאון ובעיות בריאותיות. לטענת ש', הסכום המצטבר שאספה, נע בין 20 ל-25 שקלים בלבד.
האישום הרשמי, הוא 'פשיטת יד ברחבת הכותל' בשישה מקרים שונים: "הנאשמת עשתה מעשה אסור בתחומי המקומות הקדושים ליהודים", נכתב בכתב האישום. "היא שהתה ברחבת הנשים, ביקשה נדבה וקיבלה כסף מהעוברים במקום".
סיפור החיים הטראגי של ש' כולל מוות של בתה בגיל צעיר ומחלה נדירה של שלושה מילדיה האחרים. בקשתה לעיכוב הליכים, שמשמעותה בפועל היא ביטול המשפט נגדה, נדחתה החודש על ידי המחלקה לעיכוב הליכים בפרקליטות המדינה למרות נסיבות חייה הקשות. העונש הקבוע בחוק על העבירה שהיא מואשמת בה הוא שישה חודשי מאסר. "אני מגיעה להתפלל בכותל ולא מבקשת נדבות ברחבה עצמה", מסבירה ש' בשיחה עם ynet. "חוץ מזה הכותל הוא מקום בינלאומי. גם בבית המקדש היו מבקשים נדבות זו מצווה הכי גדולה".
ש' מספרת: "אני סובלת מבעיות בריאותיות קשות ונוטלת 15 כדורים ביום. המצב הכלכלי שלנו לא טוב ואני חייבת לעזור לילדים שלי. אחת מהבנות שלי סבלה ממומים ונפטרה לפני הרבה שנים. ילדים אחרים סובלים ממחלה נדירה ונולדו ללא שיער. כל החיים נאלצנו לעבור טיפולים קשים".
בנימוקים לדחיית הבקשה של הפרקליטות נכתב כי "העובדה שלא מדובר במעידה חד פעמית אלא בהתנגשות שיטתית, שבמסגרתה היא ביצעה את העבירות גם לאחר שנחקרה והוזהרה" היא זו שגרמו לפרקליטות לקבוע כי "קיים אינטרס ציבורי ממשי בניהול ההליך הפלילי". בנימוקים מצוין גם חוסר הנכונות של ש' להודות בביצוע העבירה. לדבריה מדובר באטימות. "אין רחמים ולא מתחשבים בי. לא היו אישומים כאלה בעבר. מה עשיתי? רצחתי מישהו? בסך הכול ביקשתי עזרה. מדוע זה פלילי?".
לאחר שנודע לעו"ד דניאל מירסקי, שמייצג את ש' מטעם הסנגוריה הציבורית, שבתיק דומה הפרקליטות הסכימה לעיכוב הליכים הוא הגיש בקשה נוספת. גם היא נדחתה. "אנחנו מדברים על צדקה שהיא קיבלה, כמה שקלים בודדים. על זה היא נלקחת לתחנת משטרה. היא מוזהרת ונחקרת ואז התביעה המשטרתית מגישה כתב אישום. בסוגיה כזו מתעסקים תובע, סנגור ושופט. למערכת יש דברים חשובים יותר להתעסק בהם", הוא אומר.
"מרשתי היא אישה למודת כאב וסבל", טוען העו"ד. "כמרגוע לכאבה היא קמה מדי בוקר בבוקרו במשך שנים והולכת להתפלל אצל הכותל המערבי שהוא משענת ומזור לנפשו של כל יהודי. במספר פעמים, לכאורה, נתנו לה מתפללות מיזמתן פרוטות אחדות. על כך הוגש כנגדה כתב אישום לבית משפט השלום בירושלים". בשנים האחרונות הוגשו עשרה כתבי אישום על קבצנות ברחבת הכותל. שניים מהתיקים נסגרו בשנה האחרונה. היתר עדיין פתוחים.
תגובת הפרקליטות: "ההעמדה לדין נעשתה בהתאם למדיניות האכיפה בעבירות מסוג זה. חשוב לציין כי כאלה הנסיבות האישיות הן תמיד לא פשוטות. על כן, ורק במקרים חריגים ביותר, תתקבל בקשה לעיכוב הליכים. נסיבותיה האישיות של המבקשת אכן היו מצערות, אך לא היו כאלה שמצדיקות עיכוב ההליכים".