

העיתון הפורימי בישיבת פוניבז' של פלג המחבלים צוחק על המאבקים בציבור הליטאי: במשך השנתיים האחרונות מתייחסים שני הצדדים בוויכוח הפנים ליטאי ברצינות תהומית למלחמה הפנימית כאשר כל צד משתמש בכל הנשק והתחמושת הארטילרית שברשותו במטרה לפגוע נקודתית בצד השני.
לצורך המאבק מגויסים רבנים, ראשי ישיבות, מאמרי מערכת בעיתונים ואפילו סוללת יחצ"נים מקצועיים שאינם שומרי תורה ומצוות לקראת פורים מרשים לעצמם הצדדים לראשונה להתלוצץ מעט ולראות את הוויכוח הנוקב בזווית קצת יותר משעשעת ומבודחת.
בעיתון פורימי במתכונת עיתון "הפלס" שהוציא הת"ת של ישיבת פוניבז' המזוהה עם פלג המחבלים מתייחסים הכותבים בהומור לכל הנושאים הבוערים שהסעירו בתקופה האחרונה את הציבור הליטאי.
בעמודים הראשונים שוררת עדיין אוירה רצינית יחסית כאשר מפורסם קול קורא של שלושת המועצות תחת הכותרת "באספך יצילוך קיבוצך" כשהכוונה לאיסוף הכספים בימי הפורים כמו גם הסלוגן שנבחר "תומכי התורה הקדושה תנצח", הדוחים לסיסמאות עצרת המיליון, כאשר לצד זה מובאים דבריהם של ראשי הישיבה למען המגבית.
אולם בהמשך האווירה הופכת לפורימית ממש. "אמש בבני ברק כינוס הוועד להצלת עולם תומכי התורה", זועקת הכותרת של העיתון כשהכוונה לגחך על כינוס הוועד למען כבוד רבותינו של הצד השני.
יו"ר משמרת הקוטג' והחיוך מצוטט בכתבה כמי שאומר: "אנחנו צריכים להיפטר מאותם פצעים ממאירים מאותם חולים שמדביקים את הילדים שלנו", זאת בפרפראזה על דבריו של יו''ר משמרת הקודש והחינוך הרב מרדכי בלוי באותו כינוס. "זכיתי כילד בירושלים בכיכר השבת למשוך זנבות של סוסים", מצטט העיתון עוד מדברי בלוי כביכול.
בהמשך נכתב בעיתון: "ההקלטות נחשפות" מאת הכתב "שקד אגמון", הטוען כי בהקלטות נשמעים גורמים שונים מנסים "לחנך את הציבור החרדי מחדש ולהתרים אותו באמצעות ריקון הבריכה והארנק".
לדברי העיתון גבאי הת"ת נשמע כשהוא אומר: "יש בחורים שהם גיבורים, יש להם הגינות של נזקקים והם חיים סגפני".