

דוח רפואי מיוחד שפרסם מערך הבריאות של מטה המשפחות להשבת החטופים, מתאר "סכנה חמורה" לכך שגופותיהם של חטופים-חללים ייעלמו לחלוטין – באופן שלא יאפשר לאתר אותם או להשיבם לקבורה.
לפי הדוח, מיקומם של רבים מהחטופים-החללים ידוע רק לקומץ אנשים, שקיים סיכוי שייהרגו או ייעלמו בעצמם במהלך הקרבות, מבלי שיספיקו להעביר את המידע.
אם זה יקרה, עלול להיווצר "חור שחור" של מידע – כלומר, לא יהיה יותר מי שיידע היכן הגופות נמצאות. בנוסף, תנאי השטח הקשים בעזה (למשל הרס, פגעי מזג אוויר, בעיות גישה) עלולים לפגוע בגופות עצמן, מה שיקשה על הזיהוי שלהן ויפגע בכבוד המת ובאפשרות לחקור את נסיבות המוות.
הדוח מתריע גם מהשפעה פסיכולוגית וחברתית עמוקה: כל עוד הגופות לא הושבו לקבורה, המשפחות חיות בחוסר ודאות קשה. לפי פרופ' חגי לוין שצוטט ב-'12', מדובר בפצע לאומי – כי חוסר היכולת לקבור את המתים בכבוד פוגע לא רק במשפחות אלא באמון החברתי כולו. הוא מדגיש שהשבת החטופים (החיים והחללים) היא לא רק חובה מוסרית של המדינה, אלא תנאי לשיקום רגשי של הציבור.
ממטה המשפחות נמסר: "נייר העמדה מתריע כי הזמן החולף שוחק עדויות, מוחק ממצאים ומערער את הסיכוי להשבתם ובכך גם ביכולת לאפשר הליך שיקום אישי ולאומי. מחברי המסמך קוראים לפעול בדחיפות על מנת להשיב את כל 59 החטופים, בהם 35 חטופים-חללים".