חודשים לאחר סיומו, תחקיר צה"ל על מסיבת "הנובה" נחשף היום (שני) על ידי איילה חסון בכאן 11. בהקלטות בלעדיות שהובאו על ידה, חשף נציג הרמטכ"ל, תת אלוף עידו מזרחי והאחראי מטעם הרמטכ"ל על חקירת טבח הנובה, את השעות הדרמטיות בלילה שלפני הטבח ובבוקר המתקפה, בפני ניצב אמיר כהן מפקד המחוז הדרומי של המשטרה וקציני משטרה, בהם היועצת המשפטית של המחוז.
בשיחה מספר מזרחי, כי בדיון לילי בליל השישה באוקטובר, נושא המסיבה (שהייתה 4.5 קילומטר מהגבול) עלה "כמו יתר הנושאים", ולא התקבלה החלטה לפנות את המסיבה אלא "להמשיך בנוהל". במהלך השיחה חשף מזרחי, כי רק בשעה 9:10 הגיעו מרצחי החמאס למתחם מסיבת הנובה, למרות שעד לשעה זו כבר הספיקו להגיע לשדרות ולאופקים, וזאת מחמת כוח משטרה שמנע מהם להתקדם, עד שגם קו הגנה זה נפרץ.
להלן תמליל השיחה, כפי שפרסמה איילה חסון ב'כאן 11':
השיחה על הדיון הלילי לפני הטבח - וההחלטה להמשיך את מסיבת הנובה
נציג הרמטכ"ל: "הייתה הערכת מצב קונקרטית בלילה שקדם לאירוע. כשהערכת המצב הסתיימה ההחלטה שהתקבלה, ושוב אני לא ישבתי בשיחה ואני גם לא חקרתי את הלילה, אבל לא התקבלה שם החלטה לפנות את המסיבה. אנחנו ידענו שהמסיבה התקיימה, היא עברה ללילה השני שלה וכבר הייתה שם, ואז שאלו אנחנו ממשיכים בנוהל".
קצין משטרה: "המסיבה עולה בשיחה?".
נציג הרמטכ"ל: "כן, היא עולה בשיחה כמו שעלו יתר הדברים".
קצין משטרה: "בלילה בשיחה עלתה המסיבה והם לא אמרו כלום?".
נציג הרמטכ"ל: "המשיכו, לא שינו החלטה ואיך לעשות את זה".
קצין משטרה: "כן, אבל אתה אומר לילה בוא נסביר מה זה לילה, אתה מדבר על ה-6 באוקטובר?".
נציג הרמטכ"ל: "כן".
מפקד המחוז הדרומי: "אז 6 באוקטובר המסיבה עלתה על השולחן".
נציג הרמטכ"ל: "שיח כמו כל הדברים, לא הערכת מצב נקודתית למסיבה הזו".
מפקד המחוז הדרומי: "וואו זה חדש לי, לא מופתעים אבל זה חדש לנו, כי הרי בסוף הם החליטו לעשות הערכת מצב רק בבוקר".
לוחות הזמנים בבוקר הטבח
מפקד המחוז הדרומי: "אנחנו כולנו קיבלנו החלטות בלי לדעת שהיה דיון בלילה, בלי לדעת שהייתה הערכת מצב, בלי להבין בכלל שיש חשש לחדירה, בלי להכיר את הסיפור של הטקילה".
קצין משטרה: "אתה מסתכל על הנובה לבד. זה הסתכלות לא טובה של הצבא. הנובה הוא בקונספט שיש מלחמה בכל מערכות הדרום ואנחנו בנובה בשעות כבר נלחמים בבית, בשדרות, באופקים, כשבנובה עוד אין מחבלים".
קצין משטרה: "נתיב העשרה, יכיני, כפר עזה. לכן הכוחות ברגע שנתנו הוראת פיזור, הם הלכו והצטיידו להילחם. אז יש את החלק הארי שנשארים שם 27 ונלחמים, וכולם נפלו. ויש את החלק שהלך להילחם באופקים או במקום אחר, וזה טבעי. בתור מפקד ברור שהייתי מוציא אותם החוצה להילחם".
מפקד המחוז הדרומי: "אנחנו מבינים שהצבא נמצא שם כשמגיע טנק בשעה 8:00, 8:30".
קצין משטרה: "08:20".
מפקד המחוז הדרומי: "הטנק נמצא ואני מבין שהצבא נלחם שם".
קצין משטרה: "אני בטוח שאנחנו הבאנו אותו, הוא לא יודע אם שלח את מח"ט הנח"ל".
מפקד המחוז הדרומי: "זה לא שלא עירבנו את האינסטנציות הצבאיות, אנחנו במערכה שלמה, אנחנו מבינים שאנחנו והצבא נלחמנו על חיי אזרחים. אני לא מבין ברגעים האלה שאין צבא, לא מבין שאנחנו לבד, לא מבין שהלוחמים שלי נלחמו עכשיו בכל הזירות".
השעה בה נורה הכדור הראשון - והגופות "שהובאו" למתחם המסיבה
נציג הרמטכ"ל: "הכדור הראשון שנורה במרחב הנובה, לא במתחם, היה בשעה 09:10. באותה שעה הם הכריעו את המרחב של הציר, טבחו בכל מי שעדיין נמצא על הציר, כי יש שם לא מעט רכבים, הכוח היחיד שהם לא הצליחו להכריע אותו זה אורון סולומון, הבן שלו, ועוד כמה שוטרים שהם ישבו איתו מאחורי הטנק. יש שם גם את האירוע של הטנק, שעוד הסתובב שם, גם זה אירוע הזוי. בעצם מ-09:10 כל העסק נפתח, הם יכלו להיכנס פנימה למתחם והם טבחו במתחם, יצאו ממנו 220-230 גופות. זה סדר הגודל שאנחנו פינינו מתוך המתחם עצמו, משויכים למסיבה קצת פחות. כלומר הרבה מאוד גופות במהלך היממה הזאת נוידו למרחב הזה, אין לי מושג למה".
קצין משטרה: "מה שאתה אומר לנו זה שחלק מהגופות שנמצאו שם לא שייכים למסיבה?".
יועמ"שית משטרה: "כאילו הובאו לשם".
נציג הרמטכ"ל: "הובאו".
תגובת דובר צה"ל: "צה"ל רואה בחומרה כל הדלפה שעלולה לפגוע בתהליך התחקור. חמור עוד יותר שדווקא מהצגה סגורה לפורום מצומצם במשטרה, האמון על שמירת החוק, דולפת הקלטה המהווה פגיעה קשה במשפחות שכולות, שטרם הוצג להם התחקיר.
"בחיתוך המצב שהרמטכ"ל ביצע בלילה 7 באוקטובר מסיבת הנובה לא עלתה. התחקיר טרם סוכם. ההדלפה לא מהווה סיכום התחקיר. לכשהוא יסוכם הוא יוצג קודם למשפחות השכולות ומשפחות החטופים, ולאחר מכן לציבור".