כיכר השבת
משבר התעופה בישראל

ישובו לטוס?: אלו הדרישות של חברות ה'לואו קוסט' מישראל

לאור הסלמה בין ישראל לאיראן, חברות תעופה רבות ביטלו את טיסותיהן לישראל וממנה, כאשר הביטול הקשה ביותר לנוסע הישראלי - היה הביטול של חברות הלואו-קוסט וויז אייר וראינאייר | היום (ראשון) פורסם כי החברות שוקלות לשוב לישראל בתחילת 2025 תמורת תנאים מסויימים (בארץ)

|
1
| כיכר השבת |
נמל התעופה בן גוריון (צילום: Moshe Shai/FLASH90)

אחרי שוויז אייר הודיעה כי היא מבטלת את כל טיסותיה עד ה14.1.2025, וריאנאייר הודיעה על הפסקת הפעילות בארץ עד פברואר 2025, ביטולים שנחשבו לקשים במיוחד עקב הביקוש הגבוה בישראל לטיסות 'לואו-קוסט', היום (ראשון) דווח על חזרה אפשרית שלהם לישראל כבר בקרוב.

על פי הפרסום בישראל, שתי חברות התעופה הבינלאומיות המובילות בתחום הלואו-קוסט, ריאנאייר ו-Wizz Air, החלו לקיים שיחות עם גורמי תעופה בישראל במטרה לבחון את חזרתן להפעיל טיסות לישראל וממנה. התאריך שנשקל לתחילת הפעילות המחודשת הוא תחילת ינואר 2025. עם זאת, נציגי החברות מדגישים כי אין עדיין אישור רשמי לחזרה, אך מדובר במהלך שנבחן ברצינות רבה.

שתי החברות הציבו תנאים מרכזיים לחזרתן לישראל:

שימוש בטרמינל 1 בנתב"ג: חברות הלואו-קוסט מעדיפות לטוס דרך טרמינל 1 בנתב"ג בשל עלויותיו הנמוכות בהשוואה לטרמינל 3. עם זאת, רשות שדות התעופה הודיעה כי טרמינל 1 יהיה סגור לטיסות בינלאומיות עד לסוף מרץ 2025, מה שמעמיד את הדרישה הזו בפני קושי לוגיסטי.

זוהי אינה הפעם הראשונה בה הנושא עולה על השולחן בין הצדדים, כאשר בתחילת שנת 2024 שלחה חברת ראינאייר מכתב להנהלת נתב״ג בו ציינה: "אילצתם אותנו לפעול מטרמינל 3 היקר. לא נחזור לישראל לפני שייפתח טרמינל 1. רצינו לעזור להחזיר את התעופה לישראל - עליכם לנקוב בתאריך לחזרת פעילות הטרמינל", לבסוף התשלום הנוסף הוטל על הנוסעים, וגם וויזאייר הטילה את התשלום הנוסף שנדרשה לשלם על הפעלת טיסותיה לטרמינל 3 על הנוסעים.

תמריצים כלכליים: החברות דורשות תמריצים מרשות שדות התעופה בישראל כדי לשוב לפעילות במדינה. סוגיה זו עומדת כעת על הפרק וייתכן שתדרוש דיונים נוספים בין הצדדים.

לחברות כמו ריאנאייר ו-Wizz Air ישנו תפקיד משמעותי בשוק התעופה הישראלי בשנים האחרונות: בשנת 2023 הטיסה וויז אייר 1.998 מיליון נוסעים לישראל וממנה, שהיוו 9.5% מסך הנוסעים. מדובר בעלייה משמעותית לעומת 2022, שבה טסה החברה 1.474 מיליון נוסעים. בשנת 2024 ועד להפסקת פעילותה בישראל, הספיקה Wizz Air להטיס 637,793 נוסעים.

ראינאייר לעומתה, הטיסה בשנת 2023 1.147 מיליון נוסעים, שהיוו 5.44% מסך הנוסעים. בשנת 2022 הטיסה 1.308 מיליון נוסעים. בשנת 2024, עד להפסקת טיסותיה, הספיקה ריאנאייר להטיס לישראל וממנה 77,057 נוסעים בלבד.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
למה, באמת, לא משתמשים בטרמינל 1? במה נעוץ הבדלי המחירים ולמה, במיוחד לאור המצב, א"א לשנות, או לחלופין להוריד את מחירי הטיסות דרך טרמינל 3? בינתיים אל על חונקת את הציבור, וישראייר לא הרבה יותר טוב.
מישהו
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות