ב'בילד' הגרמני דווח, על פי דו"ח מיוחד שחיבר מתיו לויט מהמרכז ללוחמה בטרור בווסט פוינט, כי גורמים רשמיים בארצות הברית ובישראל, חוששים כי איראן העבירה לשלוחיה במזרח התיכון נשק כימי לשימוש כנגד ישראל. כאשר כחלק מהתקיפה המתוכננת של חיזבאללה בצפון ישראל מה שמכונה מבצע "כיבוש הגליל ", תוכנן להשתמש בנשק כימי איראני לחטיפת חיילים ישראלים.
לדברי לויט, האזהרות של ממשלת ארה"ב מתייחסות ספציפית לפיתוח של טהרן של רכיבים פרמצבטיים פעילים (PBAs) שתוקפים את מערכת העצבים המרכזית. כאשר לאחר שאיפה, הרעלים הללו (למשל על בסיס פנטניל) גורמים לאנשים לאבד את ההכרה; לאחר מכן התוקפים יכולים להתקדם במהירות ובשקט, לתקוף או לחטוף את האויב המופתע.
על פי הדיווח, גורמים רשמיים חוששים כי ייתכן שטהרן כבר סיפקה PBAs עם נשק לכמה משותפיה ושלוחיה. יכולת כזו, שנפרסה באופן טקטי בשדה הקרב, יכולה לאפשר פשיטות חוצות גבולות או פעולות חטיפה נוספות בסגנון 7 באוקטובר. כאשר החשש הוא, כשהאזור על סף רתיחה לאחר חיסולו של מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה שר"י, כשלאחריו נכנסה ישראל מערכה קרקעית בדרום לבנון, והתקפת הטילים הבליסטיים האיראניים על ישראל, האפשרות לשימוש בנשק כימי טקטי שכזה היא גבוהה.
פנטניל הוא אופיואיד שעושה שימוש לרעה גם כסם והוביל למקרי מוות רבים ממנת יתר ברחבי העולם. נשק אחד שכזה, במקרה זה גז פנטניל, שימש את רוסיה בשנת 2002 כאשר כוחות הביטחון הרדימו טרוריסטים צ'צ'נים שחטפו בני ערובה בתיאטרון דוברובקה במוסקבה וכך סיימו את משבר בני הערובה, אך חלק מבני הערובה מתו ממנות יתר קטלניות. לדברי גורמים אמריקאים וישראלים, לאחר תקרית זו ברוסיה הגבירו משמרות המהפכה האיראנים את מאמציהם לפיתוח והכנסה לשימוש טקטי בנשק כימי במלחמה.
לפי מסמכי ה-CIA, איראן עובדת על ייצור נשק כימי מאז 1984 בסיוע מומחים סינים ורוסים. בספטמבר 2023, משרד ההגנה האמריקני סיווג את איראן כ"איום מתמשך" הקשור לנשק להשמדה המונית. המשרד התייחס לא רק לתוכנית הגרעין של איראן, אלא גם לאי עמידה באמנת הנשק הכימי (CWC).
בנוסף, ישנן השערות כי אלפי סטודנטים באיראן שחלו ב-2022 וב-2023 סבלו מתסמינים כמו הקאות ומחלות עיניים עקב שימוש בנשק כימי.