במוצאי שבת 'בראשית' בעוד חמישה ימים, ליל כ"ה בתשרי, מדינת ישראל תעבור לשעון חורף, בליל ראשון, בשעה 02:00 יוזזו מחוגי השעון שעה אחת אחורה, והשעה תהיה 01:00.
שעון החורף יימשך עד המעבר לשעון קיץ ב-28 במרץ 2025, יום שישי, כ"ח באדר תשפ"ה.
בעבר היו פולמוסים רבים סביב עיתוי המעבר לשעון חורף, ואף היו שנים בהם שעון חורף התחיל עוד לפני ום כיפור כדי להקל באופן יחסי על זמן הצום, אך לבסוף הויכוח הפוליטי הוכרע והמעבר לשעון חורף מתקיים מדי שנה בסוף חודש אוקטובר.
הסיבה להחלת שעון חורף, כדי להקל על אלו המשכימים לעבודתם - אם היינו מאמצים את שעון הקיץ הזה גם בחורף, השמש הייתה זורחת בתחילת ינואר בערך בשעה 7:30 – וכך המשכימים היו מתעוררים כשעוד חשוך בחוץ ויום העבודה היה מתאחר בשעות קריטיות וחשובות.
המשמעות הישירה למעבר בשעון חורף, היא שימי העבודה יתחילו עם אור יום, אך שעות האור יתקצרו בשעות הערב, והשקיעה וחשכה יגיעו מוקדם יותר.
החיסרון המרכזי בשעון החורף הוא ההתקצרות המשמעותית בשעות האור בשעות אחר הצהריים, מה שגורם לעומסי תנועה מוגברים בשעות החשכה ולסיכון מוגבר בדרכים.
עם זאת, בשנים האחרונות גבר השיח הציבורי סביב המעלות והיתרונות של שעון הקיץ ורבים הם המעדיפים לבטל את שעון החורף במדינת ישראל בגלל צמצום שעות האור בשעות הערב המוקדמות. האם תהיה למגמה זו משמעות מעשית? ימים יגיגו. או יותר נכון, חורפים.