סוף לסאגה שקרעה את המדינה בשנה שעברה? שלושת שופטי בית המשפט העליון פסקו היום (רביעי) פה אחד כי ניתן לקיים תפילות בהפרדה ביום הכיפורים בשטח 'גן מאיר' בתל אביב.
"אנו מורים שהמערערים יהיו רשאים לקיים את תפילות יום הכיפורים תשפ"ה, תפילת כל נדרי ותפילת נעילה, בשטח 'גן מאיר' שבין הרחובות טשרניחובסקי והמלך ג'ורג' בתל אביב, בשעות שנתבקשו על ידם, ובשטח שהעירייה תגדיר למטרה זו בהתחשב במספר המשתתפים הצפוי באירוע", נכתב בין היתר בפסק הדין.
עוד הבהירו השוטרים כי את התפילה יוכלו המארגנים לקיים על פי "המסורת הדתית המקובלת עליהם וכי לשם כך יהיו רשאים להקים את האמצעים הנדרשים לקיום התפילות באופן האמור, לרבות מחיצה".
בסיום הוסיפו שלושת השופטים, דוד מינץ, עופר גרוסקופף ויחיאל כשר, כי נימוקי פסק הדין יינתנו בהמשך.
ארגון 'ראש יהודי', שמארגן את התפילה ועתר לעליון, הגיב: "ראש יהודי מברכת את החלטת בית המשפט העליון לאפשר תפילה בהפרדה עם מחיצה במרחב הציבורי. תל אביב היא חלק מהמדינה היהודית וגם בה מי שחפץ להתפלל בהפרדה עם מחיצה יוכל לעשות זאת.
"שמחים שבית המשפט אישר לנו להתפלל בדרכנו, על פי אמונתנו ועל פי מסורת ישראל. היהדות חזקה יותר מכל תקנה עירונית ויותר מהחלטתה האומללה של עיריית תל אביב להדיר מהמרחב הציבורי את הציבור המסורתי, ואת היהדות עצמה.
יום הכיפורים הוא יום קדוש עבור כל העם היהודי ואנו מקווים שהתפילות יעברו בשלום ובאחדות בין כל חלקי העם. בתפילה לשנה טובה ומאוחדת. קוראים לכל שכנינו להתאחד בתפילה למען השבת חטופינו וניצחון חיילינו".
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר: ״מברך את החלטת בית המשפט לאפשר תפילה בהפרדה במרחב הציבורי, בעיר העברית הראשונה. החלטת העליון היא ההחלטה הטבעית, הנכונה והראויה ביותר. טוב עשו השופטים שהעמידו את עיריית תל-אביב במקום״.
יו״ר הימין הממלכתי וחבר הקבינט הביטחוני, השר גדעון סער, הגיב להחלטה: "בית המשפט העליון עשה צדק כשהפך את ההחלטה הבלתי נתפסת של עירית ת״א למנוע תפילת יהודים ברשות הרבים על פי מסורת ישראל ביום הכיפורים. לעמוד על דבר פשוט וחשוב זה במדינה היהודית היחידה בעולם מול שרירות לב של רשות שלטונית הוא לא רק ההחלטה השיפוטית הנכונה. זהו בעיני מעשה של קידוש השם".