במשך שנים, הפכו הגדרות הלבנות לחלק מהנוף בדרך המובילה אל הכותל המערבי, כאשר המוני עמך בית ישראל נדחקים במדרגות הארוכות, על נשיהם וטפם.
כבר שנים שהבטיחו לעולי הרגלים שבקרוב תהיה מעלית שתחסוך למוגבלים את אתגר המדרגות, אך עד כה הפרויקט לא התרומם מסיבות שונות.
לאחרונה, החלה פריצת המנהרה שתשמש למעלית הכותל, צעד מרכזי לקראת הנגשת האתר הקדוש ביותר ליהדות לאנשים עם מוגבלויות וקשיי ניידות.
"זהו רגע מכונן עבור העם היהודי", אמר הרצל בן ארי, מנכ"ל החברה לפיתוח הרובע היהודי. "אחרי אלפיים שנה של געגועים, סוף סוף נוכל לאפשר לכל יהודי, ללא הבדל גיל או מצב פיזי, להתחבר לשורשיו ולגעת בלב ההיסטוריה שלנו".
המעלית צפויה לגשר על פער של 26 מטרים בין הרובע היהודי לרחבת הכותל. במהלך החפירה הארכיאולוגית סיפר בן ארי "גילינו עולמות שלמים: מקוואות עתיקים, שרידי בתים ורחובות שלא ראו אור יום מזה אלפי שנים. כל אבן, כל שבר כלי, סיפר לנו סיפור על אבותינו שהתהלכו כאן".
העבודות, שנתקלו באתגרים רבים, הפכו למסע של גילוי וחיבור מחדש להיסטוריה. "לא רק שאנחנו מנגישים את הכותל", הוסיף בן ארי, "אנחנו גם חושפים ומשמרים את העבר. חלק מהממצאים ישולבו בלובי המעלית, כך שכל מבקר יוכל לחוש את נשימת ההיסטוריה ברגע שייכנס".
עם זאת, האתגרים עדיין לפנינו. "אנחנו מקווים להשלים את הפרויקט בתוך שנתיים", אמר בן ארי, "אבל כל יום מביא איתו הפתעות חדשות. אנחנו עובדים בזהירות ובכבוד, מתוך הבנה שאנחנו לא רק בונים מעלית, אלא גם מגשרים על פני אלפיים שנות היסטוריה", בתקווה שהפעם הפרויקט יגיע סוף סוף לכלל סיום.