גם לפני הקורונה שהעלתה מחירים בכל העולם וגם לפני המלחמה, מדינת ישראל, הייתה בין המדינות שיוקר המחיה בהן גבוהות מהממוצע, אך לאחרונה, המצב נהיה בלתי נסבל.
בריאיון לכאן חדשות, איש העסקים רמי לוי, התייחס לסוגיה, ובחר להפנות אצבע מאשימה למדינה: "המונופול הכי חזק והגורם העיקרי ליוקר המחיה בישראל, זו המדינה. גם בעולם המחירים עולים, בישראל במיוחד, העלאת המחירים מתבטאת גם בארנונה, בדלק ובחשמל, ואין איך לברוח", אמר לוי.
"הפתרון", לדברי רמי לוי, "יהיה כאשר הצרכן הישראלי יעשה את הקנייה שלו בצורה חכמה, הוא יוכל לחסוך הרבה יותר, אך זה ידרוש ממנו ויתור לא לקנות אתהמוצר המוכר והאהוב".
"אם המוצר מתייקר", הסביר רמי לוי, "שלא יקנו אותו. יש מגוון מוצרים על המדפים, שיקנו רק את מה שזול. מי שהעלה מחיר ולא בצדק, ייראה שלא רוכשים את המוצר, ולכן המחיר ירד".
בנוגע לרווחים הגדולים שלו וחלוקת דיבידנדים נדיבים, טען רמי לוי: "לקחת דיבידנד זה טוב כי גם אנחנו מרווחים מזה וצריכים לשאוף שכל העסקים ירוויחו כסף ויחזקו את הכלכלה, אבל לא להגזים".
על ההתייקרו שיגיעו אחרי פסח של חלב מפוקח ועוד אמר רמי לוי: "נגד המוצרים המפוקחים אין מה לעשות, אלה מחירים בסיסים. ברשת נבוא לקראת הצרכן ונעשה הנחה למחיר המפוקח. הכוח בידיים של הצרכן, אם הוא רואה מוצר יקר, יש גיוון רחב על המדף, שיקח מוצר אחר".