מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת החוק למניעת חרם חברתי בבתי ספר, אותה הגישו חברי הכנסת קטי שטרית ויוסף טייב.
בהצעה החשובה תמכו 21 חברי כנסת ולא היו מתנגדים או נמנעים. ההצעה תועבר לדיון בוועדת החינוך, התרבות והספורט.
לצורך טיפול בתופעת החרם החברתי כלפי תלמידים, מוצע לחייב כל מנהל בית ספר למנות עובד הוראה, יועץ או פסיכולוג חינוכי כממונה לעניין מניעת חרם חברתי שיעבור הכשרה להתמודדות עם התופעה, כפי שייקבע שר החינוך. עוד מוצע להקים מוקד פניות ארצי שיסייע לתלמידים שעברו חרם ולהוריהם, ולקבוע שתלמידים כאמור יהיו זכאים לסיוע פסיכולוגי.
כן מוצע לתקן את חוק זכויות התלמיד כך שחוזרי מנכ"ל משרד החינוך יכללו הוראות גם בעניין התמודדות עם חרם חברתי.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "מטרת הצעת החוק היא למנוע מהתלמידים, הילדים של כולנו, אותם אנו שולחים לבתי הספר, מלחוות תופעות קשות של נידוי והחרמה שהולכות ומתרבות כמו אש בשדה קוצים. התלמידים הם היקרים ביותר להוריהם, ובעקבות תופעות של חרם ונידוי עוברים פגיעה נפשית קשה ולעיתים גם פיזית, שמלווה אותם לכל חייהם. חלקם אף נאלצים לעבור בית ספר וחלקם להעתיק את מקום מגוריהם בעקבות התופעה, בזמן שהמחרימים ממשיכים לנהל שגרת חיים רגילה, למרות שהפעילו בריונות מילולית ופיזית".
לסיום נכתב: "מחובתנו למנוע את התופעה ולספק הגנה לתלמידים אשר עוברים חרם ונידוי הן במסגרת בית הספר והן ברשתות החברתיות השונות".
ח"כ קטי שטרית, מיוזמי ההצעה: "חרם חברתי יכול לחרוץ גורלות ואני רוצה שיהיה מטופל בחקיקה כי זה נושא שנמצא בדמנו. אני יודעת מה זה להיות אימא, הורה, מחנך. כולנו נחשפים לסיפורים נוראיים של החרמות ולמקרים הקשים שנגרמים בעקבותיהם".