חג הרמדאן המוסלמי יצוין השנה מוקדם יחסית בראש חודש אדר ב', שבועיים בדיוק לפני פורים, מה שעשוי להגביר את מוקדי החיכוך בין יהודים לערבים בירושלים ובשאר ערים מעורבות, ועל רקע אירועי המלחמה בדרום והמתיחות בצפון הוא עלול להיות נפיץ יותר ביטחונית. מדי שנה המדיניות הישראלית היא להעניק הקלת במספר תחומים לפלסטינים כדי להפחית את החיכוך והמתיחות בימי החג ולמנוע ניסיונות פיגועים, ובשבוע הקרוב יחלו במערכת הביטחון לקיים דיונים קריטיים האם לאשר לפלסטינים גם בתקופה כזו, הקלות שונות בחג כמדי שנה.
במרכז הדיונים של חברי הקבינט יהיו שתי סוגיות עיקריות: הכנסתם של כ-100 אלף פועלים פלסטינים עם היתר לעבוד בישראל, וכמות המתפללים המוסלמים מהגדה שיאושרו להיכנס להר הבית במהלך החג. כך דווח היום (שני) ב Yent
הנחת העבודה במערכת הביטחון שהרמאדן יהיה במקביל לקיומה של המלחמה, והדריכות המרכזית היא לאפשרות שחמאס וחיזבאללה ינצלו את החג המוסלמי להתססת הרחוב הערבי והפלשתיני נגד ישראל על רקע המלחמה ברצועת עזה ובצפון.
בחמישה החודשים האחרונים, מאז ראש השנה, נאסרה כניסתם לישראל של כ-100 אלף פועלים פלסטינים עד להודעה חדשה. לאור ההתנגדות הנחרצת של השרים בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר, וגם של שרים מהליכוד כמו ניר ברקת, האיסור נמשך וטרם התקבלה החלטה בממשלה ובקבינט על גורל המשך המדיניות הזו שלדברי בכירים במערכת הביטחון עלולה ליצור התקוממות עממית ותסיסה שתוביל לניסיונות לפיגועי טרור.
לפי הדיווח של Yent היום (שני) בשנה שעברה במהלך הרמדאן נכנסו כ-100 אלף פלסטינים בממוצע בכל יום שישי להר הבית. ולהערכת גורמי הביטחון יהיה קשה השנה לשחזר את המספר הזה גם מבחינה פוליטית ובעיקר על רקע המלחמה. בימים אלו כאמור ייערכו הדיונים במערכת הביטחון ובסיומם יוגשו ההמלצות לקבינט, שיצטרך להכריע האם לאשר כניסה, ובאיזה היקף.