

לוחמים הפועלים ברצועת עזה בימים אלה קיבלו מצה"ל תמונות ושמות של חטופים, בהתאם למקומות שבהם פועלים, כדי שיוכלו לזהות אותם אם יתקלו בהם. כך דווח הערב (חמישי) אלון בן דוד בחדשות 13.
ההחלטה מגיעה לאחר האסון הכבד בסוף השבוע שעבר, שבו בשוגג ירו לוחמי צה"ל בשלושה חטופים שהצליחו להימלט מהשבי - בגלל שחשבו כי מדובר במחבלים.
אתמול נחשפו פרטים חדשים השופכים אור על התקרית הכואבת שבה נורו בשוגג החטופים אלון שמריז, יותם חיים וסאמר אל אלאלקה.
על פי הדיווח אתמול של ראש הדסק הצבאי של חדשות 12, ניר דבורי, חמישה ימים קודם התקרית המחרידה, כלב של עוקץ נכנס לבניין בו שהו השלושה וזיהה שני מחבלים הרוגים.
אלון שימריז הי"ד (אחד ההרוגים) שהיה ביהלו״ם, ידע שיש מצלמת גו פרו על הכלב, והשלושה צעקו לעבר הכלב שהם חטופים ישראלים. רק אחרי שהשלושה נהרגו, גילו את המצלמה והתיעוד.
כעת, כאמור, מנסים בצה"ל למנוע אסון נוסף דומה בכך שמציידים את הלוחמים בתמונות החטופים.