בעקבות מלחמת "חרבות ברזל" הוכרז אזור קו הגבול עם רצועת עזה כשטח צבאי סגור, וכתוצאה מכך נותרו באזור שטחים חקלאיים רבים שלא ניתן לגדל, לטפל ולקטוף בהם תוצרת חקלאית.
במטרה לשמור על ביטחון המזון ורצף האספקה של עגבניות טריות ובמחירים סבירים לתושבי ישראל, פרסם משרד החקלאות נוהל תמיכה לעידוד שתילה מוקדמת של עגבניות למאכל באזורים חלופיים, בערבה, אזור ים המלח ובבקעת הירדן.
משרד החקלאות יתמרץ מגדלים המעבדים שטחים באזורים חלופיים באזורי הערבה, ים המלח ובקעת הירדן, שם תנאי הגידול יאפשרו לגדל עגבניות גם בחודשי החורף, כך שהשתילות יחלו בחודשים דצמבר-ינואר, ויהיו מוכנים לקטיף באפריל-מאי.
אזורים אלו נבחרו בשל הטמפרטורות הגבוהות יחסית בחורף בהשוואה לשאר אזורי הארץ, טמפרטורות אשר יאפשרו שתילה מוקדמת של שתילי עגבניות. חשוב לציין, כי הקדמת הגידול של עגבניות לחודשי החורף מגלם סיכון בגידול ומכאן באה התמיכה במטרה לתמרץ את המגדלים להתגבר על סיכון זה.
החקלאות הישראלית ביישובי עוטף עזה (אשכול, שדות נגב, שער הנגב וחוף אשקלון) מהווה "אסם הירקות של מדינת ישראל". על פי נתוני המשרד, באזור הדרום מגודלים כ-16,000 דונם חממות עגבניות לסוגיהן, מה שמהווה כ-70% מהיקף גידול העגבניות בישראל.
חלק מהמגדלים הספיקו לשתול שתילים לפני המלחמה, אך לא טופלו ובכך הופסק הגידול ולא הגיע לקטיף.
להערכת המשרד, בחודשי החורף עלול להיווצר מחוסר באספקת עגבניות טריות למאכל ובעקבות כך קיים חשש מהתייקרות מחירי העגבניות לצרכן. על מנת לצמצם את התלות בייבוא יש להגדיל את ההיצע מייצור מקומי ועל כן רואה משרד החקלאות חשיבות רבה בתמיכה ועידוד מגדלי עגבניות להתחיל בשתילה מוקדמת באזורים המתאימים לכך, ותקצב את הנושא בכ-2 מיליון שקלים.