המצב הביטחוני בישראל מייצר השפעה גם על המסחר בישראל, הן בשל עליה בביקושים מסיבות שונות והן בשל מחסור בכח אדם המשפיע על סוגיות לוגיסטיות שונות, בהן קצב מילוי מדפי רשתות המזון.
מודלים שונים בעולם נוצרו עקב מצבי חירום שונים כגון אסונות טבע, מגפות, אירועים מלחמתיים ועוד. מודלים אלו, הקיימים במגוון מדינות, בהן ארה"ב, נוצרו בשל חשש שחלק מהסוחרים ינצלו את הנסיבות באופן לא הוגן כדי לגבות או להעלות מחירים של מוצרים ושירותים שונים, ולפיכך במצבים אלו, יש צורך בהתערבות רגולטורית.
בהתאם לכך, פרסם משרד הכלכלה והתעשייה, תזכיר חוק שמטרתו להילחם בצורה נחרצת ואפקטיבית נגד כל העלאת מחירים, שתהווה ניצול וסחר לא הוגן של מצב המלחמה, לרבות קנסות מינהליים כבדים של עד 138 אלף שקלים.
"בהנחיית השר ברקת", אמר מנכ"ל משרד הכלכלה והתעשייה, אמנון מרחב, "אנחנו ממשיכים לנקוט במדיניות אפס סובלנות כנגד כל מי שינסה לנצל את המצב ואת מצוקת הצרכנים, כדי לגבות מחירים בלתי הגנים ובלתי סבירים, על כלל המוצרים במשק ועל שירותים חיוניים. זוהי חקיקת חירום מיוחדת המקנה למשרד הכלכלה והתעשייה יכולות אכיפה אפקטיבית על מי שינצל ניצול ציני של מצב החירום".