השופט מגן אלטוביה דחה את בקשת ארגון 'ראש יהודי' להוציא צו ביניים בעתירה נגד החלטת עיריית תל אביב למנוע מהם קיום אירועים בחג הסוכות, אחרי שהמתפללים בתפילה שארגנו, הותקפו על ידי קומץ תושבים.
בהכרעת הדין נכתב: "לא מצאתי בהודעת המשיבה (להלן: עיריית תל אביב) כי הופעלו על ידה שיקולים זרים או פסולים המקנים לבית המשפט סמכות והצדקה להתערב בשיקול דעת גוף כדוגמת המשיבה".
לדבריו: "שיקול שמירת הסדר הציבורי ובטחון הציבור אינו שיקול פגום, פסול, מפלה או כזה המקנה לבית משפט זה סמכות להתערב בשיקול הדעת של גוף מנהלי בשל איזו מן העילות המוכרות במשפט המנהלי. העותרות אינן מציגות טעון ממשי בקשר לכך".
עוד נכתב: "בעתירתן עומדות העותרות על טענותיהן לרבות באשר לצורך בהפרדה מגדרית וזכותן לה ותוקפות קביעות חלוטות שקבע בית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בעניין זה. כך מתעלמות העותרות מטענות המשיבה בקשר להפרת תנאי ההיתר שניתן לעותרת 1 בקשר עם תפילות יום הכיפורים ומהאירועים שאירעו בהמשך לכך. העותרות לא מציגות כל בטוחות, ערבויות או אף התחייבות לעמוד בהוראות ההיתר המקורי שבוטל".
השופט מגן אלטוביה כתב בהחלטתו שלא להוציא צו ארעי כי "גם אם יהיה מי שיטען שהחלטת עיריית תל אביב בלתי סבירה - על אף שאין הדבר כך - מתעורר ספק אם לבית המשפט לעניינים מנהליים סמכות כיום להתערב בהחלטה זו, לאור שינוי הדין בעניין עילת הסבירות. רוצה לומר שאף אם תתקבלנה טענת העותרות, ספק אם בידי הסמכות לבטל את החלטת עיריית תל אביב או להתערב בשיקול דעתה או להורות לה לפעול כעמדת העותרות. הדבר מצריך עיון".
ביטול עילת הסבירות אינו נגוע להחלטת רשויות - אלא רק להחלטת שרים, ממשלה וראש ממשלה. לכן, שר הבריאות והפנים משה ארבל פרסם הודעה חריגה שבה תקף: "יום בו שופט בבית משפט מחוזי לא יודע לשונו הפשוטה של חוק יסוד זהו יום כיפורים של המערכת. מערכת המשפט זקוקה נואשות לאמון וככה לא בונים אותו".
מראש יהודי נמסר בעקבות ההחלטה: "עיריית תל אביב ביטלה לנו את האירועים כי הם בחרו בצד האלים ולהאשים את הקרבן, למפגינים שהגיעו לכיכר הייתה מטרה להרוס את התפילה ולא משנה באיזה דרך". לדבריהם: "אנחנו נכונים להדברות עם העירייה כדי להגיע להסכמות איך לנהל את האירועים ומבקשים התנהלות עניינית מצד עיריית תל אביב".