מרססים סביב ביתה

תושבת כוכב יאיר שבה מחו"ל ונדבקה בקדחת דנגי, חשש מהתפשטות של הנגיף

הצעירה ששבה ממרכז אמריקה נדבקה בנגיף שנגרם מעקיצת יתושה – ועלול להיות קטלני | במועצת כוכב יאיר חוששים מהתפשטות המחלה ביישוב, ופתחו במבצע הדברה | קדחת דנגי מוגדרת על ידי ארגון הבריאות העולמי כאחד מעשרת האיומים הגדולים ביותר על בריאות האנושות, ובישראל חוששים (אקטואלי)

|
11
| כיכר השבת |
(צילום: By Fedaro - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=137347968)

המשרד להגנת הסביבה דיווח היום (שישי) כי התגלתה חולה בקדחת דנגי במועצה המקומית כוכב יאיר-צור יגאל. מחקירה אפידמיולוגית עלה כי ככל הנראה החולה נדבקה בנגיף במהלך טיול במקסיקו ולאחר חזרתה לישראל אומתה כנשא.

בשעה זו מתבצעות עבודות ריסוס והדברה בחצרות הבתים ברדיוס 100 מטרים מהמוקד הנגוע, על ידי שלושה צוותים. טרם היציאה לשטח התקיימה הערכת מצב וישיבת תיאום בחדר המצב במועצה. המועצה המקומית עומדת מאז הלילה וגם הבוקר בקשר רציף עם משרד הגנת הסביבה לעדכון ותאום על התקדמות הטיפול.

(צילום: דוברות המועצה)

מהמועצה נמסר כי בהתאם להנחיות הממונה על המחוז במשרד הגנת הסביבה המועצה נערכת בשעה זו לביצוע הדברה חריפה, בדרך של ערפול, ברדיוס של עד 100 מ' מבית התושב והכל בהתאם למפרט שיתקבל מהמשרד. בנוסף תבוצע הדברה ברדיוס 300 מ' מבית התושב במקומות בהם יאותרו קיני יתושים .בעת ביצוע ההדברה יש לסגור את כל פתחי הבית ולהמנע משהייה בחוץ.

עוד הוסיפו המלצה לתושבים: "אתם מתבקשים לנקוט בצעדי הגנה אישיים לצמצום האפשרות לעקיצות יתושים עד השלמת הטיפול, שימוש באמצעי הגנה מקובלים וצמצום שהייה במרחבים פתוחים בבגדים קצרים. כמו-כן לוודא שאין מיכלים וצלוחיות להיקוות מים עומדים בחצרכם".

ד"ר שי רייכר, מנהל אגף מזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה, הסביר על המחלה: "קדחת הדנגי מועברת בעקיצה של יתושה מסוג טיגריס אסייתי (אדס מפוספס) ומשך הדגירה שלה באדם הוא 7-4 ימים. המחלה על פי רוב לא גורמת לתסמינים, בעיקר בהדבקה ראשונה".

עם זאת, ד"ר רייכר מדגיש כי ההדבקה עלולה במקרים מסויימים להתבטא בתסמינים קשים לעיתים, שנמשכים כשבוע וחולפים מעצמם. במקרים נדירים ייתכנו סיבוכים של המחלה אשר אף עלולים להסתיים בתמותה. "יתוש הטיגריס האסייתי נפוץ בישראל אך בשגרה מעבר להיותו מטרד הוא אינו מהווה גורם סיכון להפצה של קדחת דנגי", הוסיף.

עוד הוא הסביר: "החשש להפצת המחלה מקורו בכך שיתושה אשר עוקצת אדם הנושא את המחלה עלולה להדביק אנשים נוספים הנעקצים לאחר מכן. היתוש פעיל גם בשעות היום ומאופיין בטווח תעופה מוגבל. על פי רוב, רדיוס התעופה שלו אינו עולה על 100 מטרים ולכן ניתן לבצע הדברה ממוקדת כדי למנוע הפצה של המחלה".

יצוין כי קדחת דנגי מוגדרת על ידי ארגון הבריאות העולמי כאחד מעשרת האיומים הגדולים ביותר על בריאות האנושות, ומוגדרת אחת מ-17 מחלות טרופית מוזנחות שיש למגר מהעולם.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

10
ידוע כבר כמחלה שלא מתפשט. הם עושים הכל להפחיד אנשים. פושעים.
משוגעים
9
בשביל מה הדברה מה היא הביאה איתה את היתושה????
מה קורה
כדי שהיתושים שבסביבת הבית לא יעקצו אותה ואחרי זה ח״ו לא ידביקו עוד אנשים
ברוך
8
המופקרים נדבקים לזוהמת העולם במזרח ומפיצים את המחלות הכי טמאות בארץ הקודש
זלמן
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות