ההסתה נמשכת: נשיאת אוניברסיטת בן גוריון לשעבר, הפרופסור רבקה כרמי, רמזה בראיון לפודקאסט הכלכלי של Y-net, כי אין לאפשר לחרדים לקיים לימודים אקדמאיים בהפרדה מגדרית ברחבי הקמפוסים של האוניברסיטאות.
לדבריה, "בין אם מדובר על הנגשה פיזית, שמשמעותה הפרדה, או בין אם בהנגשה שקשורה לנתוני קבלה שיש למועמדים חרדים שהם לא מספקים, אולי בגלל לימודי הליבה שחסרים, בין השאר".
"אני תוהה" הוסיפה כרמי, "האם את המטרה של להנגיש לימודים אקדמיים לציבור מסויים צריך לעשות בתוך קמפוס נפרד, שבעצם מהווה סגרגציה מוחלטת, הנצחה של ההפרדה של המגזר החרדי מהציבור הישראלי, והאם זה משרת את המטרות שלנו בסופו של דבר, שהן לחבר".
כרמי הבהירה כי חלק מהלימודים האקדמאיים הינם במטרה לרכוש מיומנויות חברתיות: "השאלה אם את התועלות האלה אנחנו לא יכולים להשיג בדרך אחרת, שגם מפגישה את הסטודנטים חברתית, אישית, כי זה כל המהות. בסוף היום אותם סטודנטים חרדים יגיעו לשוק העבודה - הוא לא יהיה רק של המגזר החרדי".
היא מיהרה להוסיף ואמרה כי שוק העבודה "הוא יהיה במגזר הכללי, ובשוק העבודה הכללי אלה לא רק המיומנויות הטכניות, זה גם המיומנויות החברתיות, ואני חושבת שאת כל הדברים האלה אנחנו נפסיד בגטו הזה, וזה יהיה גטו".
לגבי עתידם האקדמי של הגברים החרדים, טענה כרמי כי הם יכולים להסתפק במכללות: "הרי בעצם מדברים פה על התאמה לאורחות החיים החרדיים. אז זה הפרדה, וזה בסוף גם הרצאות על ידי גברים בלבד, זה בוודאי גם בית כנסת שירצו לבנות, והסיפור הנוסף והמשמעותי זה הנושא של נתוני הקבלה, כי אני חושבת שזו אחת הבעיות. הרי החברה החרדים יכולים להשתלב במכללות שיש בהן לא מעט חרדים".
היא הדגישה כי לפי דעתה ודאי שצריך להקל על החרדים להשתלב באקדמיה, אך בשום אופן לא בקמפוסים: "אני אומרת שבוודאי שיקלו עליהם בדרך זו או אחרת, אבל גם יכינו תוכניות מיוחדות להכנה - אז את אותן תוכניות בדיוק אפשר לעשות גם במערכת הרגילה. אין שום צורך בקמפוס ייעודי. אני מאוד חוששת שמקום מהסוג הזה באמת יהיה איזשהו סוג של זילות".
הנשיאה לשעבר הובהירה כי היא חוששת ממתווים הגונים - "בגלל העתיד": "אני מפחדת גם מהדברים שיכולים לקרות בהמשך. אולי תחילת הדרך תהיה מאוד מסודרת, עם אמירות מאוד ברורות וחד משמעיות, אבל אנחנו חיים בקרב עמנו ואנחנו יודעים שהמציאות לפעמים מכתיבה לנו התנהלויות שאנחנו לא חוזים מלכתחילה".