משרדי הממשלה הנוגעים בדבר אישרו מוקדם יותר היום (ראשון) מתווה מוסכם שיאפשר פרישת סיבים אופטיים ויצירת מסדרון תקשורת בינלאומי לאורך קו צינור הנפט בין אילת לאשקלון (קצא"א).
המשמעות של ההחלטה היא, מסדרון תקשורת בינלאומי למעבר של נתונים דיגיטליים בין מדינות אסיה, בדגש על מדינות הסכמי אברהם, לאירופה ולמערב - דרך ישראל. ישראל מתחברת לעולם.
השניים בישרו על חיבור תשתיות תקשורת בינלאומיות דרך צינור הנפט של קצא"א. זהו מהלך היסטורי שיהפוך את ישראל למעצמה בתחום התקשורת והדיגיטל, ימשוך משקיעים בינלאומיים, יזניק את הכלכלה הישראלית ויהפוך את ישראל למרכז תקשורת עולמי.
דרך הבשמים הייתה אחת מדרכי המסחר החשובות והידועות בעת העתיקה. הדרך עברה מדרומו של חצי האי ערב אל חופי הים התיכון, והיוותה חלק מרשת של דרכי מסחר בין אירופה והמזרח, שבהן הובלו מוצרים, דוגמת בשמים, משי, תבלינים, אבנים טובות, צבע, בעלי חיים נדירים ועוד. היום, בעולם המודרני והדיגיטלי, המוצרים הינם מידע, ידע וטכנולוגיה. אנו הופכים שוב את מדינת ישראל לטבורו של העולם, שדרכו יעברו מידע וביטים באמצעות סיבים אופטיים שיחברו בין אסיה לאירופה.
המהלך, שהינו המשכם של הסכמי אברהם, יוביל להשקעות של חברות בינלאומיות, להקמת חוות שרתים, לצמיחה כלכלית, ליצירת מקומות עבודה ועוד. במסגרת המתווה, קצא"א תאפשר לכל חברות התקשורת להשתמש בסיבים אפלים שהיא תפרוש, במחיר שוויוני, שיאפשר תחרות בין חברות התקשורת מחד, ייצור מסדרון תקשורת בינלאומי מאידך, ויזניק את כלכלת ישראל לפסגות חדשות.
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב: "אנחנו קוטפים היום עוד פירות להסכמי אברהם ההיסטוריים שהבאנו. אנחנו נעביר סיבים אופטיים מאסיה, מדינות ערב, מאילת לאשקלון ויתר העולם. זה ימשוך משקיעים ויהפוך את ישראל למרכז תקשורת עולמי. זה יזניק את כלכלת ישראל. שר התקשורת שלמה קרעי, תודה רבה לך שאתה מוביל את המהלך החשוב הזה".
שר התקשורת שלמה קרעי: "תודה לך ראש הממשלה, על ההשקעה העצומה שלך ושל מנכ"ל משרדך יוסי שלי. זאת בהחלט בשורה גדולה, בעיקר לדרום וערי הפריפריה. קראנו אתמול: "עֲלוּ זֶה בַּנֶּגֶב וַעֲלִיתֶם אֶת הָהָר". את פסגת ההר הזו כבשנו יחד איתך ועוד נכבוש פסגות רבות, בעזרת השם".