עשרות סטודנטים לתואר שני בעבודה סוציאלית זועמים על החלטת האוניברסיטה העברית לשנות את הרכב הקורסים תוך כדי המסלול.
לטענתם, כך על פי הפרסום ב'סרוגים', במהלך שנה"ל, לאחר שנרשמו למסלול הלימודים אותו בחרו ושילמו עבורו, הוחלפה מגמת הלימודים שנרשמו אליה.
אותם הסטודנטים בחרו בלימודים אקדמיים במגמה מוכרת באוניברסיטה בשם 'עבודה סוציאלית אינטגרטיבית', כשלדבריהם של הסטודנטים עיקרה הורכב לכל אורך השנים מקורסי חובה בתחומי הטיפול הפרטני בעבודה הסוציאלית.
רוב מוחלט של הסטודנטים בחר בתכנית הזו במטרה להיות בתום הפסיכותרפיה, דבר שיקשה עליהם בשל שינוי התכנית, כך לטענתם.
א', סטודנטית באוניברסיטה, אמרה לסרוגים כי "ראינו שתכניות הלימודים של שתי המגמות זהות (התכנית החדשה והישנה), אז הנחנו שאין לנו סיבה לעבור הכשרה ולנסות להתקבל למגמת הטיפול הישיר, כי זו כמעט אותה תכנית רק בשם אחר, כנראה בגלל סיבות שיווקיות. עברנו לירושלים, שילמנו עשרות אלפי שקלים, והמוצר ששילמנו עליו – הוא פשוט לא מה שקיבלנו".
יו"ר וועדת החינוך חבר הכנסת יוסי טייב פנה לרקטור האוניברסיטה וכתב כי "סטודנטים בחרו בתוכנית זו מתוך שאיפה לסיימם בהצלחה ולעסוק בתחום זה בעולם התעסוקה ובלימודי ההמשך שלהם בתחום הפסיכותרפיה".
"מדובר בתכנית שהסטודנטים שקלו בכובד ראש טרם הרשמתם אליה, ומתוך השוואה לתוכניות דומות במוסדות מקבילים".
עוד הוסיף: "החלטה חד צדדית זו תיצור אוירה שלילית ונשירה של התלמידים מהמקצוע אותו בחרו ללמוד ולפגיעה בעתידם המקצועי וביכולתם להירשם ללימודי המשך כפי ששקלו בעת קבלתם ללימודים".
מהאוניברסיטה העברית נמסר בתגובה לפרסום כי: "כחלק מבחינה מתמדת של בית הספר לעבודה סוציאלית את איכות תכנית הלימודים ורלוונטיות התכנים הנלמדים, הוחלט על בחינה של שינוי מספר מצומצם של קורסים בתוכנית המוסמך.
התהליך עוד בעיצומו ונדע לקראת סוף מאי אלו שינויים אם בכלל יחולו. אין מדובר על שינוי מגמה אלא על שיפור תכנית הלימודים ואיכות ההכשרה של הלומדים, במסגרתם אנו מקווים שיגדל גם מספר הסטודנטים והסטודנטיות העוסקות בהכשרה מעשית בקהילה".