השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, שהתחייב עם תום המושב הקודם כי יביא הצעת חוק חדשה לאיזוק האלקטרוני, הודיע כי סיים לגבש את הצעת החוק שלו, יחד עם יו"ר הוועדה לביטחון לאומי צביקה פוגל והיא תובא לאישור וועדת שרים לחקיקה בעוד שמונה ימים, לאחר שמשרד המשפטים ומשרד הרווחה יקבלו לידיהם את הצעת החוק, יחד עם תוכנית נרחבת למאבק באלימות בתוך המשפחה.
הצעת החוק לאיזוק האלקטרוני שתובא קובעת כי שופט יוכל להצמיד אזיק אלקטרוני לגבר גם ללא הרשעה והוכחות, בכפוף לשני תנאים - קבלת הערכת מסוכנות, בנוסף לרקע של הרשעה בעבירה על החוק (למעט חוקי תעבורה, מיסים ותכנון ובנייה), או לחילופין מי שהוגש נגדו כתב אישום מבוסס על עבירות אלימות.
בנוסף להצעת החוק לאיזוק אלקטרוני יציג השר בן גביר סל צעדים נוספים למאבק באלימות במשפחה, ביניהם העלאת עונש המאסר על הפרת צו הגנה מארבע שנים לחמש שנים, קביעת עונש מאסר חובה בחוק על אלימות בתוך המשפחה, וחקיקת סעיף חדש נגד "התעללות בבגיר בן משפחה".
בנוסף, מתכוון השר בן גביר לאפשר העברת מידע רפואי לגורמי האכיפה הרלוונטים, במטרה להתמקד בתלונות על אלימות במשפחה במקרים של נאשמים בעלי רקע נפשי. ע"פ הנתונים, אלו אחראים לחלק גדול ממקרי האלימות במשפחה.
בן גביר מסר עם פרסום ההצעה: "אין תרופת פלא ולא ביום אחד נפתור את כל בעיית האלימות, אבל אנחנו מחוייבים למאמץ עקבי. מה שאנחנו מביאים עכשיו, זה מספר רפורמות חשובות מאוד למלחמה באלימות במשפחה, שיביאו אותנו בעזרת השם למקום טוב בהרבה".
כזכור, לפני כחודש המליאה דחתה בקריאה טרומית את הצעת החוק למניעת אלימות במשפחה - פיקוח טכנולוגי להבטחת קיומו של צו הגנה והערכת מסוכנות - הוראת שעה, שיאפשר לבית המשפט להורות על שימוש באמצעי פיקוח טכנולוגיים למטרת פיקוח על קיום של צו הגנה במסגרת אלימות במשפחה, בהתקיים תנאים מסוימים. חוק שיזמו גדעון סער, מירב בן ארי, ומרב מיכאלי.
במליאה התפתחה מהומה לאחר שהחוק נדחה וחברות כנסת הרימו ידיהן עם אזיקים וצעקו לעבר השר בן גביר "בושה", "לא אכפת לכם מדם של נשים" ועוד, בנוסף, חברות כנסת התקרבו לעבר מקומו של ראש הממשלה נתניהו, שיצא מהמליאה. בן גביר טען כי הצעת החוק מכלילה מידי והבטיח להציג הצעת חוק ממשלתית מקבילה שתהיה מאוזנת יותר.
בן גביר התייחס היום להצעת החוק הקודמת שנפסלה על ידו: "ההצעה שרצו להעביר לפניי, קבעה למעשה שניתן להצמיד לכל גבר איזוק אלקטרוני, ללא רקע, ללא קביעת מסוכנות וללא הוכחות. זו הצעה בלתי דמוקרטית שהיתה מאפשרת גם לכל בעל אינטרס זר לפגוע בקלות בחירותו של אדם. בהצעת החוק המתוקנת שהגשתי, קבעתי שלא ניתן יהיה לאזוק כל אחד באשמת שווא וללא הוכחות, אלא יהיה צורך במינימום רקע כמו בדיקת מסוכנות. מנגד, החמרנו הענישה, כך שאותם עבריינים אלימים ופורעי חוק ישלמו מחיר כבד בהרבה מהקיים כיום בחוק. הסדרת איזוק אלקטרוני, לצד החמרת ענישה משמעותית בסל עבירות אלימות במשפחה, ישמש כלי אפקטיבי במאבק באלימות במשפחה".
יו"ר הוועדה לביטחון לאומי ח"כ צביקה פוגל מסר: החוק שלנו חכם מבחינה משפטית, יהיה קל ליישם אותו, ויהיה צודק מבחינה ציבורית, כי הוא ירתיע מביצוע מעשי אלימות במשפחה. תהליך השילוב של חקיקה, תקציב ואיכות אנושית, שעוצמה יהודית מובילה, ייתן את אותותיו בעתיד ויביא ביטחון אישי טוב יותר לכל התושבים".