

עינב צנגאוקר, אימו של מתן צנגאוקר שנחטף לרצועת עזה, פנתה היום (שני) בסרטון לראש הממשלה בנימין נתניהו - ובו טענה כי בנה מוחזק בעזה, באותה מנהרה עם החטוף בעל האזרחות האמריקנית עידן אלכנסדר.
"ראש הממשלה מר בנימין נתניהו, אתה, ששוב מבשל לנו עסקת סלקציה חלקית במקום לסיים את המלחמה ולהחזיר את כולם, זו פנייה ישירה ממני אליך", היא פתחה את דבריה. "בחודשים האחרונים מתן שלי מוחזק במנהרה יחד עם החייל בעל האזרחות האמריקאית, עידן אלכסנדר, שצפוי להשתחרר ראשון בכל עסקה".
האם הוסיפה: "על פי מידע רפואי שבידיי, מתן שלי נחטף כשהוא חולה בסבירות גבוהה במחלת ניוון שרירים ממנה סובלים רוב בני משפחתנו. עקב תנאי השבי הקשים, ולאור הסטרס בו הוא נתון, אנחנו יודעים שמצבו הידרדר. גם אתה אדוני מודע היטב למצבו הרפואי של מתן, ולתנאים שבהם הוא מוחזק - כבול בשלשלאות כבדות, ללא אפשרות אפילו לעמוד במנהרה הנמוכה מקומתו. הוא עובר שואה!"
היא חתמה ותקפה: "יש חשש גדול למצבו של מתן אם הוא ישאר לבד במנהרה. הבדידות תביא לעוד הידרדרות והיא תהיה מכת מוות למתן! נתניהו, אני דורשת - אם יש עסקה שבה עידן יוצא, אז גם מתן שמוחזק איתו יוצא! מתן לא ישרוד לבד והוא חייב לצאת! הוא החטוף הכי הומניטרי!! אם מתן יופקר למות לבד במנהרה, יידע כל עם ישראל שראש הממשלה החליט במכוון לגזור גזר דין מוות על אזרח שנחטף מביתו בפיג'מה, רק מתוך נקמנות אישית במשפחתו!"