ליד השכונה הפלסטינית

יום של נפילות: טיפס על "גדר ההפרדה" בירושלים והחליק

חובשים ופרמדיקים העניקו טיפול רפואי לגבר כבן 50 שנפצע בינוני, לאחר שטיפס על גדר ההפרדה בירושלים ונפל | במד"א עדכנו על 3 מקרים של נפילות מגובה היום בשל תיקון דוד חום (בריאות)

| כיכר השבת |
גדר ההפרדה (צילום: דוברות איחוד הצלה)

גבר כבן 50, שטיפס היום (שלישי) על גדר ההפרדה בשכונת עטרות בירושלים, נפצע בינוני כתוצאה מנפילה מגובה. חובשים ופרמדיקים הגיעו לזירה והעניקו לו טיפול רפואי ראשוני ובהמשך פינו אותו אל בית החולים.

אבי לוי ואלחנן רוטמן חובשי איחוד הצלה מסרו: "לדברי חבריו הוא נפל מגדר ההפרדה עליה טיפס. לאחר הסיוע הרפואי הראשוני שהענקנו לו בזירת האירוע הוא פונה להמשך קבלת טיפול רפואי בבית חולים בירושלים. בשלב זה מצבו מוגדר בינוני".

במד"א עדכנו היום כי תוך כ-3 שעות, שלושה אנשים נפלו מגובה כשתיקנו את הדוד בגג ביתם בישובים בפרוזדור ירושלים, ביהודה ובנימין. אחד מהנופלים נפצע במצב קשה.

המקרה הראשון אירע סמוך לשעה 7 בבוקר. החובשים והפראמדיקים של מד"א הוזנקו לישוב בהרי יהודה, העניקו טיפול רפואי ופינו לבי"ח הדסה עין כרם, גבר בן 43 במצב קשה, עם חבלות בגב ובגפיים. כשעתיים לאחר מכן סמוך לשעה 9 החובשים והפראמדיקים של מד"א נקראו לבית בישוב בפרוזדור ירושלים ולאחר טיפול רפואי פינו לבי"ח שערי צדק, גבר בן 59 במצב בינוני, עם חבלות בראש ובגפיים, לאחר שנפל מגובה של כ-7 מטרים.

חובש בכיר מיחידת האופנועים של מד"א חיים שביט, שהעניק טיפול רפואי ל-2 הגברים סיפר: "מוקד הכוננים של מד"א הזניק אותי לאירוע של גבר שנפצע לאחר שנפל מגובה. הפצוע היה בהכרה מלאה ובמהלך הטיפול הרפואי הבנתי שהוא עסק בתיקון דוד המים החמים ונפל. הוא פונה בניידת טיפול נמרץ של מד"א לבית החולים כשמצבו קשה. כשעתיים לאחר מכן, הוזנקתי לפצוע נוסף שנפל מגובה וגם שם תוך כדי הטיפול הרפואי התברר לי שהוא עסק בתיקון דוד המים החמים ונפל. בימים אלו לאחר גל הקור קורל שפקד את ישראל חשוב להדגיש בפני הציבור להימנע ככל האפשר מטיפוס למקומות גבוהים ללא אמצעי מיגון מתאימים מחשש לנפילה ופציעות שיכולות להסתיים בטרגדיה."

סמוך לשעה 10 בבוקר החובשים והפראמדיקים של מד"א הוזנקו בפעם השלישית להעניק טיפול רפואי בבית בבנימין לגבר בן 53 שנפל מגובה לאחר שעסק גם הוא בתיקון הדוד, ולאחר הטיפול הרפואי הוא פונה באמבולנס מד"א לבית החולים כשמצבו קל." במד"א קוראים לציבור לנקוט בזהירות ולהימנע ככל האפשר מטיפוס למקומות גבוהים מהם קיימים סכנת נפילה.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות