המגעים נקלעו למבוי סתום

ישראל מאיימת: פגיעה בחטופים תגרור סיפוח שטחים מעזה 

לאחר כשנה וחצי של שלל ניסיונות ואמצעים להחזרת החטופים משבי חמאס, בישראל מנסים שיטה אחרת | על פי דיווח הערב, ישראל מאיימת על חמאס כי כל פגיעה בחטוף תגרור סיפוח של חלק משטח ברצועה לישראל (חדשות)

|
2
| כיכר השבת |
שחרור החטופים בעזה (צילום: מהרשתות החברתיות)

לאחר כשנה וחצי של שלל ניסיונות ואמצעים להחזרת החטופים משבי חמאס, וקשת איומים נרחבת, בישראל מנסים שיטה אחרת. על פי דיווח הערב (שלישי) של עמית סגל בחדשות 12, ישראל מאיימת על חמאס כי כל פגיעה בחטוף תגרור סיפוח של חלק משטח ברצועה לישראל.

על פי הדיווח, במידה שישראל תתוודע לכך שחטוף ישראלי נפגע בשבי, היא תצהיר באופן רשמי על סיפוח שטח ברצועה. מבחינת ישראל האחריות הבלעדית על שלומם של החטופים היא של חמאס, שמחזיק בהם כבר 529 יום.

האיום הישראלי מגיע על רקע ההנחה כי הדבר החשוב ביותר עבור ארגון הטרור הרצחני ותושבי הרצועה הוא אובדן שטח, אפילו יותר מאובדן חיי אדם. 

בנוסף דווח, כי ישראל לא תתפשר על פחות ממתווה וויטקוף, שכולל שחרור של מחצית החטופים החיים והמתים תמורת הארכה של הפסקת האש עד לאחרי חג הפסח ורמדאן. או לחילופין, שחרור פחות חטופים - תמורת פחות ימים של הפסקת אש. במסגרת המתווה, מחצית מהחטופים החיים והמתים ישוחררו ביום הראשון של ההסכם.

באשר לחשש כי החזרה למלחמה תפגע בחטופים, דווח כי טרם היציאה אל מתקפת הפתע, ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים דיון ביטחוני כדי להכריע לגביה. במערכת הביטחון הזהירו שהיא מסכנת חטופים, אך בסופו של דבר תמכו בה מכיוון שהמגעים נקלעו למבוי סתום.

התוכנית, שאותה חיל האוויר מוציא אל הפועל ברצועה, גובשה בצה"ל בשבועות האחרונים, וגם הרמטכ"ל הנכנס זמיר עסק בה.  המשימה שקיבל צה"ל - הכרעת חמאס. התוכנית כוללת מדרגות פעולה, שעשויות להסלים בהמשך. ישראל תבחן מעת לעת כיצד מתפתחים הדברים, ותנסה להביא לעסקה בזמן שהמבצע מתקיים.

גורמי ביטחון אומרים שישראל חזרה למעשה לנהל מו"מ תחת אש. אם זה לא יצלח, הפעולה תתרחב. ההערכה שאם הפעולה הזו לא תביא לשחרור חטופים, ישראל תרחיב עוד יותר את המתקפה.

בכתבה זו נעשה שימוש בצילומים אשר בעל הזכויות בהם לא נודע או לא אותר, בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות שלחו הודעה על כך בצירוף הצילום המקורי לדוא"ל desk@kikar.co.il.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
יפה.
האדמורחימ
1
מזל טוב שהחיינו. מה זה הפחדנות הזאת 'מחצית חטופים'? כולם כאן מיד ! כל יום שעובר 'סיפוח' חלק מארצנו הקדושה.
מד
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות