לירי, דניאלה, נעמה וקרינה, התצפתניות ששוחררו היום משבי חמאס, סיפרו כי היו יחד עם אגם ברגר, חטופה שעדיין מוחזקת בידי הארגון. בימים האחרונים לפני שחרורן, הן הופרדו מאגם - פרידה שהייתה קשה עבורן במיוחד.
בנוסף, מדיווח שפורסם ב'כאן 11' עולה כי בימים הראשונים של השבי, שמר עליהן אדם מבוגר שדאג למזונן ולהיגיינה שלהן. מחבלי חמאס העבירו את הצעירות בין מספר מיקומים, כולל מנהרות ומבנים בתוך העיר עזה, בחיפוש אחר נשים פלסטיניות שיוכלו לשמור עליהן.
במהלך תקופת השבי, הן נחשפו לשידורי אל ג'זירה והיו מודעות להתקדמות הלחימה בעזה. הן אף ידעו על אירוע קריסת המבנה בו נהרגו 21 חיילי צה"ל. לדבריהן, חודש דצמבר 2023 היה השיא בעוצמת הלחימה של צה"ל ברצועה.
למרות שחזרו במצב גופני טוב, השבויות ששוחררו סיפרו כי חוו יחס משפיל מצד שוביהן, שכינו אותן "החיילות". בשבי, לירי התבלטה כמנהיגת הקבוצה, ולקחה על עצמה את התקשורת עם המחבלים.
ארבע המשוחררות למדו לדבר ערבית במהלך השבי. לאחר שחרורן, כשצוות המסוק ביקש מהן להתיישב, הן התבדחו: "אנחנו לא מבינות, דברו איתנו ערבית". בהתייחסן למפגן הכוח של חמאס בבוקר שחרורן אמרו: "הראנו להם על הבמה, זה לא הזיז לנו. אנחנו יותר חזקות מזה".
בנוסף סיפרו כי "היו תקופות שלא היה אוכל. צה"ל תקף קרוב וזה היה מפחיד. תמכנו אחת בשנייה", כך פורסם בחדשות 12.
על פי הדיווח, הן אף סיפרו את תנאים בשבי המרצחים: חלקן הורעבו והוחזקו בחושך במשך זמן רב. בנוסף, חלקן לא קיבלו טיפול רפואי ראוי, והיו ללא מקלחת או תנאים סניטריים במשך חודשים.
במהלך שהותן בשבי נאלצו חלק מהנשים לבשל למחבלים ולנקות את השירותים. על החטופות, כך לפי העדויות, נאסר להחזיק ידיים או לבכות יחד.
באשר למיקומן בזמן השבי, הן סיפרו כי בחלק מהזמן הן שהו בדירות של אזרחים, ובחלק מהזמן במנהרות, בנוסף סיפרו כי חלקן פגשו בכירים מאוד בחמאס.