המאמצים של מקורבי ראש הממשלה לדחייה וצמצום העדויות שלו במשפטו נמשכים כל העת, יו"ר הכנסת חה"כ אמיר אוחנה (הליכוד) פנה ביום שישי למנהל בתי המשפט בטענה שקביעת עדותו של רה"מ נתניהו בפני ביהמ"ש לא תואמה מולו לפי חוק חסינות הכנסת.
מנהל בתי המשפט השיב לו כי הפניה הועברה להרכב השופטים שידון בכך.
היום פורסמה חוות הדעת של היועצת המשפטית לכנסת עו"ד שגית אפק ושל פרקליטות המדינה, המתנגדות לדרישת אוחנה.
במקביל הוגשה בקשת נתניהו עצמו לצמצם באופן ניכר את זמני עדותו, בית המשפט המחוזי דחה את בקשתו של נתניהו, והוא יעיד 3 פעמים בשבוע, ולא פעמיים כפי שביקש.
בתוך כך, השופטים ענו בחיוב באופן חלקי לבקשה וקבעו שיעיד בין השעה 10:00 לשעה 16:00.
גם הבקשה לצמצם את ימי העדות משלושה ימים ליומיים נדחתה בטענה שהאינטרס הציבורי ושמירה על העיקרון לפיו כולם שווים בפני החוק מחייבים שכל העדים בתיק יעידו במספר ימים ובמספר שעות דומה.
ראש הממשלה גם ציין כי יעשה מאמץ לאתר פתרונות פרלמנטריים שיאפשרו את היעדרותו מחלק מההצבעות בכנסת.
עם זאת, הדגיש כי "ככל שראש הממשלה יסבור שיש הצבעות שמצריכות את נוכחותו, מובן שיש לאפשר זאת". במקרים כאלה, ציין, תוגש בקשה מתאימה לבית המשפט.
כאמור, אחרי היועמ"שית של הכנסת, גם פרקליטות המדינה מתנגדת לבקשתו של יו"ר הכנסת אמיר אוחנה לתיאום מועדי העדות של ראש הממשלה בנימין נתניהו במשפטו. לטענתם, "בקשת יו"ר הכנסת חריגה ונעדרת כל בסיס משפטי- ועל כן יש לדחותה".
בנוסף, נכתב כי "תמוה מדוע הוגשה בקשה זו ערב תחילת פרשת ההגנה, ימים ספורים לפני תחילת עדותו של נאשם 1, ורק לאחר שבקשתו לצמצום מספר ימי עדותו ומשכם נדחתה. זאת בשעה שמועדי עדותו של נאשם 1 נקבעו על פי בקשתו עוד בחודש יולי שנה זו, מבלי שהעלה טיעון כאמור".
כזכור, היועמ"שית של הכנסת שגית אפיק מתכוונת להגיש לבית המשפט המחוזי בירושלים את עמדתה לגבי מכתבו של יו"ר הכנסת אמיר אוחנה, שלפיו עדותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו במשפטו בתיקי האלפים לא תואמה עימו.
לפי עמדתה של אפק, סעיף החוק המורה לתאם עם יו"ר הכנסת עדויות חברי כנסת בבתי המשפט אינו נוגע לח"כ הנדרש לעדות בשל היותו נאשם בפלילים. לפיכך, בית המשפט לא נדרש בתיאום העדות עם יו"ר הכנסת.