

סגן השר אורי מקלב הגיע אמש (שני) לבני ברקף שם חתם על תקציב פעילות מיוחד לציבור החרדי בעיר. במסגרת זו תפעיל הרשות המקומית שורת פעילויות מיוחדת וייעודית לציבור החרדי באופן המתאים והמונגש לציבור.
במעמד החתימה שהתקיים בלשכת ראש העיר זייברט נכחו גם מ''מ ראש העיר מנחם שפירא, סגן ראש העיר גודי סילמן, מר רועי אסף ראש הרשות החרדית, מר שלמה פולק מנכ״ל החברה הכללית שלמה בנזימן מנהל אגף קהילה וחברה ועוד.
במסגרת שיתוף הפעולה החדש, תזכה עיריית בני ברק לתמיכה ממשלתית רחבת היקף מאת הרשות החרדית שתאפשר הוצאה לפועל של תכניות חדשניות במגוון תחומים כמו החינוך, התעסוקה והרווחה, תוך שימת דגש על הנגשת השירותים לציבור החרדי.
מדובר בתקציב חסר תקדים שיאפשר חיזוק משמעותי של המענה העירוני לצרכים הייחודיים של הציבור החרדי בבני ברק. שיתוף הפעולה נועד להוביל לפיתוח כלכלי-חברתי מקיף, ומהווה צעד מרכזי בחיזוק והעצמת תושבי העיר.
סגן השר מקלב אמר כי "זוהי זכות גדולה לקחת חלק מרכזי בהעצמת השירותים לתושבי בני ברק. השקעה בציבור החרדי היא השקעה בעתיד המדינה כולה. התקציב החדש יאפשר לעיריית בני ברק להמשיך בעשייה הברוכה והמבורכת למען התושבים באמצעים מתקדמים ומותאמים יותר''.
ראש העיר חנוך זייברט אמר במפגש כי "תושבי בני ברק מודים לסגן השר הרב מקלב על תקציב שיעשה מהפך וירחיב את השירות לציבור החרדי בעיר. אנו רואים שטובת הציבור לנגד עיניו, ולראשונה אנחנו מקבלים תקציב ייעודי עבור הציבור החרדי - דבר שלא היה מאז ומעולם, ואנו מוקירים תודה על כך''.
התקציב החדש צפוי להשפיע באופן מיידי על איכות החיים של עשרות אלפי משפחות בבני ברק. ההשקעה המיוחדת תאפשר לעירייה להרחיב את השירותים העירוניים, לשפר את התשתיות הציבוריות ולהציע פתרונות חדשניים בתחומי החינוך, התעסוקה והרווחה. כל זאת, תוך שמירה על הצביון הייחודי של העיר והתאמה מלאה לאורח החיים החרדי.
ראש העיר וסגן השר מקלב ביקשו להודות ליו"ר ועדת הכספים, חבר הכנסת משה גפני, שפעל ללא לאות לקידום תקציבי הרשות החרדית ותרם רבות להצלחת המהלך ההיסטורי.
במסגרת הביקור הציג ראש העיר זייברט לסגן השר מקלב את פתרונות התחבורה שאותן מקדמת העירייה בימים אלו, במטרה לשפר באופן משמעותי את איכות החיים של תושבי העיר ולהקל על בעיות התחבורה הקיימות. במהלך הפגישה דנו השניים בצעדים שננקטים להגדלת אפשרויות התחבורה הציבורית, צמצום עומסי התנועה, יצירת נתיבי נסיעה ייעודיים ושימוש בטכנולוגיות מתקדמות לשיפור זרימת התנועה. "אלו פתרונות תחבורה מחוץ לקופסה, שנועדו להקל על חיי התושבים, לשפר את הנגישות ולייעל את ההתניידות בעיר", אמר מקלב לראש העיר.
אחראי תחבורה בלשכת מנכ''ל העירייה מנדי רודיך הוסיף כי העירייה פועלת בשיתוף פעולה עם גורמים מקצועיים, משרד התחבורה ולשכת סגה"ש, מהנדסי תחבורה ומשרדי ממשלה על מנת להוציא לפועל את התוכניות במהירות האפשרית. עוד ציין כי קיימת מחויבות מלאה מצד כלל הגורמים המעורבים להבטיח שהפרויקטים ישפרו את חוויית הנסיעה בעיר ויגבירו את השימוש בתחבורה הציבורית.