בית המשפט קבע היום (שני) כי המדינה מחוייבת לפצות את קבוצת פליטי השואה המכונים "ילדי טהרן". התביעה הוגשה בשנת תשס"ד, על ידי כ-217 מתוך 1,200 ניצולי השואה, שטענו כי ברצונם לקבל את המגיע להם מתוך הסכם השילומים.
לאחר דיונים משפטיים ארוכים שהתפרסו על פני שנים, בהם הופיעו בפני השופטים מומחים מתחומים שונים, פסקו היום השופטים כי המדינה תחוייב לפצות את כולם. בפסיקה זו דחו השופטים את טענת המדינה להתיישנות ולכך כי היענות לתביעה תביא לקריסת כלכלית של המדינה. רבים מבין הניצולים, יש לציין, כבר אינם בין החיים.
העוול הגשמי תוקן, העוול הרוחני ימתין להכרעה
"ילדי טהרן" הינם קבוצה של ילדים פליטים שהגיעו לבדם בשנת תש"ג לישראל, לאחר שעבר מסכת נדודים ארוכה במהלך בריחתם מאירופה בזמן השואה.
עם הגעתם לישראל החלו דיונים ערים וסוערים איזה חינוך יש להעניק להם. כיון שהם הגיעו חסרי משפחות, המדינה היא זו שהייתה צריכה להכריע בשאלה המורכבת ולהחליט לאילו מוסדות הם יישלחו.
לבסוף, אחר וויכוחים קשים, חולקו הילדים בין שלל המוסדות. אילו שהיו להם קרובי משפחה נמסרו להם לאימוץ, אילו שהיו מעל גיל 14 החליטו בעצמם על גורלם. מבין הילדים שנותרו, רק 38 מהם שובצו במוסדות החינוך של אגודת ישראל. הזרמים החרדים זעמו על ההחלטה, כיוון שלטענתם מרביתם של הילדים באו ממשפחות חרדיות והוריהם, שנרצחו על ידי הנאצים, היו חפצים כי הם יקבלו חינוך חרדי.
באותם ימים קדומים, בהם התעצבה דמותה של המדינה החדשה, הפכה "סערת ילדי טהרן" לאחת מנקודות המחלוקת הראשונות בין העולם החרדי לרשויות המדינה. סערה ראשונה מבין סדרה של התנגשויות שהתרחשו מאז בין העולמות השונים. כעת, עם החלטתו של בית המשפט, תוקן העוול הגשמי שנעשה לאותם פליטים. העוול הרוחני, אם אכן נעשה, עוד ייאלץ להמתין להכרעה.