כישלון לליברמן: חוק הגיוס נפל ברוב מוחץ

הצעת החוק של 'ישראל ביתנו' המחייבת גיוס לכל נפלה היום כשהוגשה לקריאה טרומית. 74 חכי"ם התנגדו, רק 20 תמכו, וארבעה נמנעו. חברי הכנסת שאול מופז ויוחנן פלסנר נמנעו מלהשתתף בדיון. בליכוד היה מי שעקץ: "אחרי חודשיים שלמים שמופז ופלסנר מנופפים לכל עבר בגיוס לכל, הם אפילו לא התגייסו למליאת הכנסת להצביע בנושא" (חדשות)

|
3
| כיכר השבת |
יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן (צילום: פלאש 90)

כישלון מוחץ להצעת חוק הגיוס שהציעה 'ישראל ביתנו'

הצעת החוק שהגיעה היום לקריאה טרומית בכנסת נפלה לאחר התנגדות של 74 חברי כנסת. רק 20 תמכו בהצעת החוק, רובם חברי ישראל ביתנו שהציעה את החוק, ו4 נמנעו.

לפי הצעת החוק שכאמור נפלה, שירות החובה יהיה שירות צבאי או שירות אזרחי. בנוסף שר הביטחון יוכל לדחות את שירותם או לפטור אלף בחורי ישיבה ואלף ספורטאים או אקדמאיים משירות.

בהצעת החוק נכתב: "השירות הצבאי במדינת ישראל והיותו של הצבא צבא העם הוא הכרח קיומי בישראל. הצעת חוק זו באה למנוע את ההשתמטות משירות למדינה ויוצרת מצב בו מי שאינו יכול לשרת בשירות צבאי ישרת שירות אזרחי או לאומי. הצעת החוק תחול על כלל אזרחי ישראל, יהודים, מוסלמים ונוצרים, וכן תחול על דתיים, חרדים ומי שאינם כאלה".

בהצעת החוק הוצע להגביל את הדחיות מטעמי "תורתו אומנותו" לעד אלף בחורי ישיבות בשנה.

כאמור, הצעת החוק נפלה ברוב גדול.

חברי הכנסת שאול מופז ויוחנן פלסנר (קדימה) נמנעו מלהשתתף בדיון. חברת הכנסת ציפי חוטובלי (ליכוד) עקצה את העדרותם של החכי"ם שעמדו בחזית המאבל למען חוק גיוס ואמרה: "אחרי חודשיים שלמים שמופז ופלסנר מנופפים לכל עבר בגיוס לכל, הם אפילו לא התגייסו למליאת הכנסת להצביע בנושא. כל כניסת קדימה לממשלה היא אינה דבר מעבר להצהרות כזב ופוליטיקה קטנה"

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
וכל אותם מינים ואפיקורסים שפערו פיהם נגד גדולי ישראל,אם עכשיו לא תראו השגחה פרטית מהשמים,אז אתם תאבדו לנצח. תסלחו לי על ההתבטאות.כשהם אמרו דברים פי מאה יותר קשים,כולם שתקו.אני לא. סגל,קלוזון,שמעלץ,כרם השטנית,והדומים להם,יש לכם רק עוד מעט זמן לעשות תשובה או שכמו קרח,תרדו חיים שאולה. בנתיים,תשא
shlomi052
1
תחזור לרוסיה אנחנו שונאים אותך!!!
כלטוב
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות