כיכר השבת
חציית קו אדום?

פקחי 'הרכבת הקלה' היכו נוסע - ונעצרו

פקחי 'הרכבת הקלה' בירושלים, ממשיכים לחולל סערה. הערב, הם היכו נוסע שצילם אותם בעת עבודתם. כוחות משטרה עצרו את הפקחים לחקירה. נוסע סיפר ל'כיכר השבת': "הוא צילם את הפקחים, פתאום ניגשו אליו שני פקחים, שפשוט פתחו אותו במכות". ברכבת הקלה טוענים: "הנוסע תקף" (אקטואליה)

|
16
|
שוטרים בזירה (צילום: כיכר השבת)

פקחי 'הרכבת הקלה' עברו כל גבול?

בשעה האחרונה, עוכבו לחקירה על ידי משטרת ירושלים שני פקחים מהרכבת הקלה החשודים כי תקפו עובר אורח שתיעד אותם.

עובר אורח שהיה בקירבת מקום סיפר ל'כיכר השבת': "הבחור צילם את הפקחים ברחוב קינג ג'ורג' ביפו, פתאום ניגשו אליו שני פקחים, שפשוט פתחו אותו מכות וניסו לקחת לו את המצלמה, החבריה עכבו את הפקחים עד שהמשטרה הגיע למקום ועכבה לחקירה את שני פקחים ולקחה אותם למגרש הרוסים שם הם נחקרים כעת".

מבירור שערכנו ב'כיכר השבת' מתברר, כי ככל הנראה מדובר בתגרה הדדית של הפקחים עם אותו אזרח, על רקע אי תשלום לרכבת.

גורם ב'רכבת הקלה' טוען "האירוע המדובר מגיע לאחר מספר ימים שהנוסע הטריד את הפקחים. הפקחים ישוחררו בשעה הקרובה, לעומת הנוסע שנעצר באזיקים".

במשטרת ירושלים אמרו הערב ל'כיכר השבת': "מדובר באזרח שטען שהפקחים תקפו אותו, והפקחים טענו שוא תקף אותם על רקע אי תשלום ככל הנראה, זה סיפור לא כל כך מפתיע, המשטרה עיכבה לחקירה את שני הפקחים ואת האזרח ובשעה זו הם נחקרים בתחנת המשטרה".

כידוע, מאז החלה 'הרכבת הקלה' את עבודתה בירושלים, נמתחו ביקורות רבות על פקחי הרכבת, לא מעט טענו לברוטאליות קשה מצד הפקחים. ובמקרים רבים טענו נוסעים כי דוח"ת שנתנו הפקחים היו לא מנומקים ולא הוגנים.

התגובה: "לא נעבור על כך לסדר היום"

יהודה שושני, מנכ"ל חברת 'סטיפס' המפעילה את הרכבת גילה בעבר בעת ביקור של הוועדה לפניות הציבור במשרדי הרכבת, את נתוני הפניות על קנסות לא מוצדקים שחולקו על ידי הפקחים: "הגיעו לחברה כ-8000 ערעורים על קנסות שהתקבלו מתוך 16 אלף קנסות שהטלנו. את מרבית הערעורים קיבלנו ולכן גם ויתרנו על תשלום הקנס.

תגובה חברת סיטיפס המפעילה את הרכבת הקלה: "סיטיפס רואה בחומרה כל מקרה של תקיפה ואלימות כנגד פקחיה ולא תעבור על כך לסדר היום.

מבדיקה עם מפעיל הפקחים עולה כי מדובר בפרובוקטור שיצר עימות באופן מכוון ותקף והכה פקחית של הרכבת הקלה.
שוטר שנכח במקום עצר את התוקף ואזק אותו. הפקחים שנכחו באירוע הגיעו לתחנת המשטרה על מנת למסור עדות והגישו תלונה במקום כנגד התוקף.

סיטיפס לא תשלים בשום אופן עם התנהגות בריונית כלפי פקחי הרכבת הקלה ומקווה כי המשטרה תמצה עם התוקף את מלוא חומרת הדין".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

16 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

11
באזור התחנה המרכזית וכל פעם שהייתי צריך ליסוע בעיר עשיתי זאת עם אגד או מוניות אבל אפילו פעם אחת לא עם הרכבתקלה הזו. אני לא במשטר צבאי ולא מקובל עליי לחלוטין כזו הנהגה מצד פקח במדינה מתוקנת!!
רכבתקלה זבל!!!!
10
אזרחי ירושלים רגועים מדי, ולא מתקוממים. גם גזלו מהם את חופש התחבורה, וגם קונסים אותם בברוטאליות, על לא עוול בכפם. תמשיכו להיות נחמדים, ירושלמים
אליהו
9
אף אחד לא יסע ברכבת, רק כך הם ילמדו לקח!
ירושלמית לשעבר
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות