כיכר השבת

האלימות החילונית: תיעוד מהלילה הסוער

המחאה האלימה: לאחר מעצר 85 המפגינים אמש ברחובות תל-אביב, המשטרה מתכוונת להגיש בהליך מהיר כתבי אישום נגד לפחות 20 מהמפגינים, 15 מהם יובאו בהמשך היום להארכת מעצר. במשטרה אומרים כי "התנהלה בתל אביב הפגנה בלתי חוקית, שמשתתפיה חסמו רחובות מרכזיים בעיר. למרות שההפגנה לא קיבלה את אישור המשטרה, הוחלט לאפשר למפגינים להגיע ולהביע מחאתם"

|
20
|
(צילום: פלאש 90)

המחאה האלימה: לאחר מעצר 85 המפגינים אמש ברחובות תל-אביב, המשטרה מתכוונת להגיש בהליך מהיר כתבי אישום נגד לפחות 20 מהמפגינים, 69 מפגינים ישוחררו, 15 מפגינים בהמשך היום להארכת מעצר.

במשטרת מרחב ירקון משוכנעים כי המפגינים תכננו אף להבעיר צמיגים. באתר ynet דווח כי שוטרים מצאו אמש, מיד עם פרוץ המהומות, מצבור של צמיגים שהוחבאו בסמוך.

המפגינים התלוננו על האלימות המשטרתית, אך מפקד המרחב, תת ניצב יורם אוחיון, מפקד מרחב ירקון, מכחיש זאת הבוקר. בראיון ל'גלי צה"ל', הוא אומר כי "אלימות משטרתית היא מושג שלא קיים בלקסיקון שלנו".

לדבריו, "משטרת ישראל לא נוקטת באלימות. השוטרים מימשו את סמכותם לשימוש בכוח סביר כדי למלא את תפקידם - להשיב את הסדר על כנו. אין שינוי מדיניות בכל הנוגע להתמודדות עם ההפגנות".

אמש, יצאו אלפי מפגינים לרחובות בניסיון לחדש את המחאה החברתית ולמחות נגד "האלימות המשטרתית", כפי שבאה לידי ביטוי ביום שישי, עם מעצרם של מפגינים שניסו להקים אוהלי מחאה בתל אביב.

ההפגנה שברה שיאים של אלימות והתפרעויות, מאות מפגינים פרצו לסניפי בנקים באזור כיכר רבין וניפצו את שמשותיהן. המפגינים גם ניסו לחסום רחובות ראשיים בתל-אביב, והצליחו לחסום לזמן קצר את נתיבי איילון לכיוון דרום.

בהמשך, השליכו המפגינים ביצים על בניין העירייה וניסיונותיהם לפרוץ למקום נבלמו על-ידי כוח גדול של שוטרי יס"מ. במהלך ההפגנה חסמו המפגינים את רחוב אבן גבירול עד שהמשטרה הצליחה לפזר את המפגינים, לאחר חצות הלילה הצליחו לחסום לזמן קצר את נתיבי איילון לכיוון דרום ליד מחלף השלום.

במהלך ההפגנה האלימה אתמול, שהחלה בשעה 21:00 בערב והסתיימה רק לאחר השעה 02:00 בלילה, נעצרו לפחות 85 מפגינים, לאחר שהובהר להם כי מדובר בהפגנה לא חוקית

במשטרה אומרים כי "התנהלה בתל אביב הפגנה בלתי חוקית, שמשתתפיה חסמו רחובות מרכזיים בעיר. למרות שההפגנה לא קיבלה את אישור המשטרה, הוחלט לאפשר למפגינים להגיע ולהביע מחאתם".

לדברי המשטרה, "המפגינים החלו לבצע מעשי ונדליזם, שפכו פחים באמצע הכביש, ושברו שמשות של חמישה בנקים במרכז העיר. בשלב זה, החליטו הכוחות בשטח לעצור את הצעדה ולא לאפשר למפגינים להמשיך בדרכם. המשטרה נתנה הוראת פיזור, אך המשתתפים בחרו להתעלם מההוראות וביקשו להמשיך ולחסום צירים ולהתעמת עם השוטרים. בתום ההפגנה, נעצרו 85 מפגינים".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

20 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

9
שוטירם חביבים שכחתם שאמרתי לכם להתנהג באלימות רק נגד חרדים?
מפקד
תפסיקו לחשוב שרק החרדים מסכנים ושרק להם מרביצים!!
אפרת
8
לא תעשה לחברך מה ששנוא עליך... הם תמיד אומרים "חרדים" עשו כך וכך... אז למה אתם יורדים לרמה הזאת ועושים את זה גם? לא כל החילונים כאלה...
חוזר בתשובה
7
הנה התשובה עבורכם.עכשיו זה לא חרדים שנואי נפשיכם ממילא,שהדבקתם להם כל מיני כינויים בכל הזדמנות.עכשיו זה חילונים בהמוניהם שגם להם עלה כבר הדם לראש. תתביישו.פשוט תתביישו.
בניהו.
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות