בסוף השבוע התקיים הכנס השנתי של אגף הגיור במשרד ראש הממשלה בסימן "מאמונה למעשה". בכנס השתתפו כ-1,000 איש - דתיים, חילונים, רבנים וחיילים.
"מטרת הכנס היא לסכם את פעילות האגף המעניק שירותים לאוכלוסיית המתגיירים המבקשים להתערות בעם היהודי בדרך הגיור הממלכתית. זאת, באמצעות תוכניות שונות בצבא ומחוצה לו ובאמצעות ליווי צמוד בכל שלבי הליך הגיור" הסבירו במשרד ראש-הממשלה.
על פי נתוני אגף הגיור, בשנת 2011 התגיירו בגיור ממלכתי 4,239 מתגיירים, מתוכם 1,936 ממדינות חבר העמים, 1,647 מאתיופיה ו-710 ממדינות נוספות.
לדברי ראש אגף גיור, שמואל יסלזון ההערכה היא כי מספרים אלה יעלו. "בשנים האחרונות הצבא, הסוכנות היהודית והממשלה, מגבירים את המודעות לקיומה של אפשרות הגיור הממלכתי ומרחיבים את התוכניות לגיור צעירים ומתגייסים".
במושב הפתיחה של הכנס אמר ראש מערך הגיור לשעבר וחתן פרס ישראל, הרב חיים דרוקמן "מי שמתגייר, עושה זאת מתוך רצון להשלים את יהדותו ולא מתוך אינטרס אחר, שכן עולה חדש מקבל את כל ההטבות בזכות חוק השבות, גם אם אינו מתגייר".
בהתייחס לבעיית המסתננים ולנישואי תערובת הוסיף הרב דרוקמן: "זוהי בעיה לא רק של מערך הגיור. זו בעיה לאומית קשה. אם הזרים ימשיכו להציף את הארץ, אנחנו נהפך למיעוט".
בחלקו השני של הכנס, שהוקדש לקורסי נתיב וסמינרי הגיור בצה"ל, אמר מזכיר הממשלה, צבי האוזר: "ממשלת ישראל והעומד בראשה רואים את הגיור והטיפול בחניכי התוכניות - הפועלים באמצעות מערך הגיור במשרד ראש הממשלה – משימה לאומית ממדרגה ראשונה. נמשיך לפעול למען קיום התוכניות ושיפורן. זהו מהלך אסטרטגי שנוגע לכל העם היהודי והחברה הישראלית".
יצויין כי הגיורים הממלכתיים נחשבים לשנויים במחלוקת.