

לפני כשנה, הפתיע חבר-הכנסת מיכאל בן ארי מ'האיחוד הלאומי' את המתרחצים בבריכת גורדון היוקרתית על חוף ימה של תל אביב, כשהגיעו למקום עם 40 מהגרים סודנים ואריתראים, וזאת במטרה לחשוף את צביעותם של התל-אביבים, שדורשים זכויות לסודנים, עד שאלו מגיעים לפתח ביתם.
כעת, מבקש ח"כ בן ארי לחשוף את הצביעות גם בכנסת ישראל, במשכן הדמוקרטיה, ולהזמין למקום, למשך יום שלם, כמאה סודנים שיתארחו במשכן.
במכתב ששיגר בן ארי למנכ"ל הכנסת דן לנדאו, הוא כתב: "אני פונה אליכם כמי שעומד בראש שדולת נפגעי המסתננים בכנסת ובשם תושבי שכונות דרום תל אביב המוכות והחבולות. כמחווה של הזדהות עם שכונות אלה, החלטתי להזמין לכנסת למשך יום שלם כמאה מסתננים בלתי חוקיים, אשר יגיעו למשכן".
ומה הם יעשו במקום? "הם יסעדו במזנון החכי"ם", מפרט בן ארי במכתבו, "ישתתפו בדיוני הוועדות, יצפו בדיוני המליאה מיציע הכבוד, ויסיירו במסדרונות בית הדמוקרטיה הישראלית".
"לעניות דעתי יש ביום שכזה חשיבות רבה ורווח כפול", כותב בן ארי, "החכי"ם שמדברים על התופעה מבלי להכיר אותה מקרוב, יפגשו עם המסתננים באופן בלתי אמצעי, ויחושו מעט ממה שחווים תושבי השכונות אליהם פלשו המסתננים הבלתי חוקיים. מאידך יש כאן מחווה הומניטארית, כלפי המסתננים שלשיטת חלק מהחכי"ם הם פליטים קשיי יום הרעבים ללחם".
בסיום מכתבו, מבקש בן ארי ממנכ"ל הכנסת, "אבקש מאדוני לתאם יום ביקור בכנסת תוך שלושה שבועות מיום קבלת מכתב זה וכמובן שמכסת המסתננים שיגיעו, יהיו על חשבון מכסת האורחים המותרת".
ח"כ מיכאל בן ארי אומר הבוקר כי יש חשיבות רבה בצעד שהוא מבקש לעשות. "אני רוצה לעשות מבחן מעשי לפלורליזם ולקבלת השונה אצל החכי"ם כמו ניצן הורוביץ ואילן גילאון התומכים בהשארתם של המסתננים".
לדבריו, "מעניין אותי אם אותם חכי"ם גם יסכימו לקחת אליהם הביתה קבוצות של מסתננים או שהם חושבים שחמלה וזכויות אדם הם רק על חשבון תושבי השכונות".
בתוך כך, שר הפנים אלי ישי לא מתכוון להרפות ממלחמתו במסתננים, והשבוע יגביר את הלחץ לבניית מתקני כליאה ובתי מעצר לפליטים.
לפי הדיווח ב'ישראל היום', השר אלי ישי הורה לאנשי רשות ההגירה לעצור החל מתחילת השבוע הנוכחי מסתננים חדשי שיגיעו לישראל ולכלוא אותם לשלוש שנים. המטרה היא כי העומס בבתי הכלא יאיץ בניית מתקני כליאה חדשים. בשלב זה, לא ניתן לגרש את הפליטים עד שבג"ץ יכריע בנושא בימים הקרובים.
הבוקר, המשטרה תפרוס בדרום תל-אביב, פלוגה של משמר הגבול, בניסיון להעלות את הביטחון בקרב התושבים החוששים מאוד מהתפשטות המסתננים בשכונה ולמנוע עימותים ומעשי אלימות.