בעוד המערכת הפוליטית והציבורית בישראל סוערת על רקע החלטת בית-המשפט העליון על ביטול חוק טל, אומר ל'כיכר השבת' עורך-הדין אורי קידר שייצג את מפלגת מר"צ בעתירה הראשונה נגד החוק: "אני מתנגד בחריפות לכך שיגייסו את בני הישיבות בכפייה".
עורך-הדין קידר אומר כי "אומנם אני תומך גדול של זכויות אדם ודווקא בשל כך אני חושב שחוק טל גרם לנזק גדול גם לציבור החרדי. החוק הזה גרם להמשך מצב האבסורדי לפיו נער חילוני חייב לשרת ובן-ישיבה לא ובשל כך גרם להרחבת קרע והשסע בין המגזרים והציבורים השונים. אם החרדים היו מבינים איזה נזק תדמיתי וציבורי הדבר גורם להם, הם היו דורשים לבטלו".
עוד אומר עורך-הדין: "הנושא של אי-שירות צבאי הינו אחד הדברים הכואבים והמפריעים ביותר לאדם החילוני הממוצע ולכן הכעס כלפי החוק היה כה גדול.
"מנגד, כולם יודעים שמאותה סיבה של הגנה על זכויות אדם ייצגתי בעבר פעילי שלום שמטעמים פציפיסטים דרשו שלא לשרת בצה"ל. דרשתי להגן על הזכויות שלהם כמו שאני מייצג בבג"ץ את עמדות הציבור החרדי, כגון לדוגמא בהגנה על החינוך החרדי מפני עתירות של התנועה לאיכות השלטון הדורשת לכפות לימודי ליב"ה על החרדים".
לא בכח
האמירות המתלהמות של פוליטיקאים "לגייס את החרדים בכח", מרתיחות את קידר. "שום-דבר לא יקרה בכח ובכפייה. לדעתי החרדים צריכים ללכת לכיוון של פתרון מוסכם עליו אני מדבר כבר במשך שנים רבות והעליתי אותו גם בפני בית-המשפט העליון - להפוך את צה"ל לצבא מקצועי לחלוטין, ללא חובת גיוס לאף-אחד.
"מי שיסכים להתגייס יקבל שכר חודשי הגון ממערכת הביטחון אך לא תיהיה חובת התגייסות. ממילא הצבא הוא גוף מנופח שאין בו צורך לכל החיילים - גם החילונים וגם החרדים. בנוסף לכך הנזק לכלכלה מחובת הגיוס לכולם הינו עצום כי הצבא לא צריך את כל הצעירים שיכולים להיות באותן שנים חלק משוק העבודה".
קידר קורא לרבנים והעסקנים להוביל מהלך חוקי ולהבטל את חובת הגיוס לכולם. "לדרוש הפיכת צה"ל לצבא מקצועי וכך לא תהיה אפלייה בין המגזרים והמניע העיקרי לשנאת החרדים בישראל יתמסמס וייעלם".