חילול שבת ללא הפסקה

התוכנית השערוריתית אושרה: תחבורה ציבורית - גם בשבת

תל-אביב תחלל שבת ללא הפסקה? בישיבה הערב בעיריית תל-אביב, הוחלט כי העיריה תתמוך בהפעלת תחבורה ציבורית בשבתות וחגים ותנסח פניה מסודרת בעניין למשרד התחבורה. חרדים תושבי העיר זועמים: מדוע סגן ראש העיר, נציג אגודת ישראל נפתלי לוברט לא הביע מחאה? (אקטואליה)

|
48
| כיכר השבת |
אילוסטרציה (פלאש 90)

בישיבה שהתקיימה הערב בעיריית תל-אביב, בהשתתפות חברי המועצה בראשות ראש העיר רון חולדאי, הוחלט כי העירייה תתמוך בהפעלת תחבורה ציבורית בשבתות וחגים.

היא צפויה לנסח פניה מסודרת בעניין למשרד התחבורה בבקשה שיאשר זאת.

חולדאי הסביר: "לא ייתכן שברבע מימות השנה לא תהיה תחבורה ציבורית לתושבי תל-אביב. צריך לזכור שלא לכולם יש רכב פרטי".

לפני כשבועיים, במהלך השבת, קיימו עשרות פעילי תנועת "ישראל חופשית" משמרות מחאה בעיר תל-אביב כשהם עומדים בתחנות האוטובוסים ונושאים שלטים בעד תחבורה ציבורית בשבת.

בעקבות כך, הצטרף למאבק גם ראש העיר רון חולדאי.

למרות התמיכה הנלהבת, התושבים החרדים הביעו תקווה כי ברגע האחרון יימנע ראש העיר מלהוציא את היוזמה אל הפועל. הערב, כאמור, נכונה להם אכזבה.

תושבים חרדים רבים הביעו תמיהה על סגנו של ראש העיר, נציג אגודת-ישראל נפתלי לוברט שלא יצא עדיין במחאה פומבית בעקבות היוזמה. האם קדושת השבת לא חשובה לו מספיק?, שאלו.

התושבים תהו: "במאבק נגד החנויות מחללות השבת שמענו את קולו ברמה, מדוע כעת הוא שותק ואינו מייצג את קולם של שומרי השבת?".

לוברט אומר בשעה האחרונה לכיכר השבת: "לא עברה שום החלטה לפתוח תחבורה ציבורית בשבת. זה ספין זול של סיעת מר"צ הוחלט להעביר את הנושא הטעון לישיבה בהנהלת העיר. כל הדיבורים האחרים אינם נכונים בעליל".

יצויין כי בהודעת העיריה לתקשורת נאמר כי מועצת העיר ת״א-יפו החליטה היום על אישור פנייה משותפת למשרד התחבורה להפעלת תחבורה ציבורית בשבת. 

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

48 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

21
תל אביב כנראה תהיה כסדום על הרשעים בה רק מקווה שלא אהיה בעבודה בעזריאלי שזה יגיע
אברהם
20
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
הישיבישער@
19
חבל שהם מתאבדים בשביל הנאת רגע
אני יהודי
עזבו אותנו בשקט
יהודי אני
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות