

בית המשפט השלום בבאר שבע הרשיע ביום שני השבוע דתי תושב ירושלים וסוחר יודאיקה שהתגלה כגנב ספרי תורה סדרתי. השופט אור אדם שהזדעזע מהמקרה, ציטט את הרה"ג יצחק זילברשטיין שפסק כי מותר אף לצעוק באמצע תפילת עמידה במקרה שמבחינים באדם הבא לגנוב ספרי תורה.
"צר הדבר שאדם ירא שמים כנאשם, תחת לנצל את כוחה המרפא של תורה, עסק בגניבתה" כתב השופט בהחלטה.
בכתב האישום שהוגש נגד ד' תושב הבירה יוחסו לו, לא פחות מ-17 גניבות ופריצות לבתי כנסת. השופט היה קצת פחות החלטי וזיכה אותו מחמישה מקרים ובעוד ארבעה, זיכה אותו מחמת הספק.
"אין זה עניין של יום ביומו שפרשה עניפה כזו של גניבת ספרי תורה באה בשעריו של בית המשפט" כתב השופט אדם, "כל גניבה היא פגיעה חמורה בקניין שיש בה מימד רגשי מעבר למימד הכספי. גניבה של ספר תורה מקל וחומר. פרשה כזו של גניבות ספרי תורה רבים במושבים רבים – היא עניין חמור וקשה מעין כמותו".
ד', סוחר יודאיקה וארבעת המינים, נהג גם לחלק עלוני פרשת שבוע בבתי כנסת ומשם הכיר ככל הנראה, את דפוסי הפעולות של חלק מבתי הכנסת. לאחר שהסתבך בשוק האפור, הוא החל לגנוב ספרי תורה ממושבים ברחבי הארץ, רובם בדרום הארץ. מספר ספרי תורה שגנב, הוא משכן תמורת 25 אלף שקלים.
הנאשם סיפר בבית המשפט כי מעצרו כלל אלימות קשה נגדו: לדבריו הוא הופל, נבעט על ידי השוטרים ושנו נשברה כתוצאה מהמכות העזות. לאשתו שהתקשרה למכשיר הסלולרי שלו בכדי לבדוק מדוע בעלה בושש מלבוא, השוטרים לא אפשרו לדבר עמו "לדבריו הוא הגיע לחקירה נפוח ומלא דם", כתב השופט.
ל- ד' היה שותף ממוצא רוסי ובחקירתו במשטרה הפליל במספר מקרים את שותפו. לשאלות בבית המשפט, הוא ענה בצורה שונה ממה שטען בחקירתו בתחנה וטען כי הפליל את חבירו לאחר שהוכה בתחנת המשטרה.
בסיום הכרעת הדין ציטט הרב פסק הלכה: "בתשובותיו של הרב יצחק זילברשטיין, הוא משיב לפונה, כי אם נכנס גנב לבית הכנסת בעת תפילת שמונה עשרה, מותר להפסיק את התפילה על מנת לקרוא לעברו "גנב, גנב", כדי למנוע גניבת ספר תורה ואין כאן פגיעה בכבוד הקב"ה כי מפסיק לכבוד המלך, משום שגניבת ספר תורה היא בגדר בזיון לכבוד התורה" כתב השופט.
ד' הורשע בין על פי הודאתו ובין מכח הראיות שהציגה המשטרה בשמונה אישומים של פריצה לבתי כנסת ובשמונה אישומים של גניבת ספרי תורה.