בעקבות המתקפה על שגרירות ישראל בקהיר, חשש מפני משבר בייבוא הלולבים מאזור אל-עריש המצרית, ומחסור אפשרי בשוק הלולבים לקראת חג הסוכות הבעל"ט.
הלולב המצרי הידוע יותר בכינויו 'לולב אל עריש' מיובא ממצרים, במסגרת הסכם שמיושם שנים. לולב 'אל עריש' נחשב לזן הפשוט והזול יותר שבזני הלולבים, והוא מיובא על ידי סוחרים רבים.
אחרי אירועי הימים האחרונים בקהיר, והברחתו הבהולה של השגריר והסגל הדיפלומטי הישראלי, הביאו להחלטה של השלטונות המצריים לעצור את הליכי הייצוא מתחומה, מה שעלול לגרום למחסור חמור בשוק. לדברי אבנר רותם מנהל ענף התמרים בקיבוץ הדתי 'טירת צבי' שבעמק 'בית שאן' דווקא ציבור המהדרין אינו צפוי להיפגע, גם אם ייעצר הייבוא לחלוטין.
"שוק הלולבים בישראל מוערך בכ- 500,000 לולבים כאשר מרבית האספקה הינה מייבוא, לעומת זאת: מרבית הגידול המקומי הינו לולבי ה'דרי' וה'זהידי', המובילים את דרישת שוק המהדרין, בעקבות איכותם הנמוכה של לולבי הייבוא ממצרים ומשטחי הרשות הפלסטינית", הוא אומר.
"יש גם שאלות שהתעוררו הרשות אודותם כמו שימוש בחומרים כימיים שונים לשימור רעננות הלולב, ושאלות רבות בעקבות קטיף מאסיבי המתבצע בימי ראש השנה ושבת כדי לספק את ההזמנות של סוחרים יהודיים מה שכרוך בבעיות של מלאכת שבת, והעדר פיקוח הלכתי מינימאלי על עבודות הגידול והקטיף".
הדיבורים על מחסור נוגעות לשוק המסורתי בלבד בעוד ששוק המהדרין כמעט ואינו צורך מתוצרת זו, אולם עדיין הדאגה לכלל הציבור עודנה קיימת כמובן.
רותם מוסיף ומציין כי גם התוצר הישראלי אינו חף מפגיעה כאשר בשנים האחרונות מתמודדות הרשויות עם תופעה מדאיגה של גניבת לולבים והשחתת שמורות טבע ומטעים, מה שייצר את הצורך בפיקוח כשרותי על כל שלבי גידול הלולבים והצעדים החקלאיים החל משלב הגידול הראשוני ועד לשלב הסופי של הקטיף והשיווק.