בתחילת השבוע פורסם כי משרד החינוך החליט באופן סופי לקצר את ´החופש הגדול´ בקיץ - בשבוע ימים. פתיחת שנת הלימודים, כך על-פי החלטת משרד החינוך, תוקדם ל-26 באוגוסט במקום בתאריך הקבוע - 1 בספטמבר.
ההחלטה התקבלה בהתאם להמלצות הוועדה הציבורית שעסקה בבחינה מחודשת של מבנה שנת הלימודים והחופשות - כך נכתב בחוזר מנכ"ל שאמור להיות מופץ באופן רשמי למנהלי בתי-הספר היום (חמישי).
מועד תחילת ´החופש הגדול´ יישאר ללא שינוי - 1 ביולי, בבתי-הספר היסודיים ובגני הילדים, ו-21 ביוני בבתי-הספר התיכוניים.
למרות קיצור ´החופש הגדול´, סך ימי החופשה בשנת הלימודים הבאה לא יקוצר, משום שהתלמידים יקבלו ימי חופש חדשים במהלך השנה: בין יום-הכיפורים לחג-הסוכות יישארו התלמידים ב"גשר" של שלושה ימי חופש. כמו-כן, לחופשת החנוכה יתווסף יום אחד וכן לחופשת הפסח.
"ילמדו על החגים"
בהתבטאות ראשונה לכלי-תקשורת חרדי בסוגייה שמחוללת סערה במוסדות החינוך ברחבי הארץ, מסביר שר החינוך גדעון סער ל'כיכר השבת' מה הביא אותו לקצר את חופשת הקיץ, לה מייחלים התלמידים: "הקמתי את הוועדה בכדי לבחון את מבנה שנת הלימודים. מטרת המהלך: ליצור רכש משמעותי עד חודש תשרי".
שר החינוך השמיע הצהרה מפתיעה: "החופשה תקוצר ותלמידי ישראל ילמדו על החגים של חודש תשרי".
האם החרדים היו שותפים למהלך?
"הנציגים החרדים בשלטון המקומי, במשרד החינוך, היו שותפים למהלך".
סגן שר החינוך, הרב מנחם-אליעזר מוזס הגיב אף הוא למהלך התקדימי: "אני מברך על המהלך החשוב".
בשיחה עם 'כיכר השבת' אומר מוזס: "החופש הגדול מהווה נטל על ההורים שממשיכים גם בימים אלו בעיסוקם וגורמת לתלמידים רבים לאבד את כל ההשקעה של השנה על-ידי צוותות החינוך. זה היפך מטרת החופש שהיא התרעננות וצבירת כוחות לשנת הלימודים החדשה".