

בשעה 2:00 לפנות בוקר, עוברת ישראל לשעון קיץ: באותה שעה, מתבקשים אזרחי ישראל להזיז את מחוג השעון שעה אחת קדיימה.
שעון הקיץ יימשך השנה 185 ימים, וצפוי להסתיים סמוך ליום הקדוש ביותר בשנה - יום הכיפורים.
"הפעלת שעון הקיץ תורמת לגידול של 15% בצריכה הפרטית בהשוואה לתקופה רגילה בשנה" אמרו השבוע באיגוד לשכות המסחר. "גידול זה בא לידי ביטוי בגידול בפדיון המגזר העסקי בחודשים אלה בכ-45 מיליון שקל.
המעבר לשעון החדש מגיע שבוע אחרי תקלה חמורה בלוחות השנה, שהזיזה את השעון לבעלי מכשירים סלולריים וגרמה להם לקום מוקדם יותר מן הרגיל.
מועדי שעון הקיץ השנה היו במרכז הבמה בשל חילוקי דיעות על התאריכים שבו יש לסיימו. שר הפנים אלי ישי אף הקים לאחרונה ועדה שתמצא את הנוסחה המאוזנת בין כל הצדדים ותקבע מועד קבוע לשעון הקיץ. כל זאת מדובר לגבי תאריך הסיום של תקופת שעון הקיץ. בתאריך שבו מתחילה תקופה זו אין שינוי מאז שחוק קביעת הזמן התקבל בכנסת בשנת תשס"ה (2005).
ממה נובעת טעות הדפוס החמורה שעלולה לגרום תקלות רבות?
בנוסח החוק שתוקן על ידי שר הפנים אופיר פינס-פז, נקבע כי שעון הקיץ מתחיל ביום שישי האחרון שלפני ה-2 באפריל בכל שנה. מדוע בחר המחוקק את ה-2 באפריל ולא את יום שישי האחרון של חודש מרץ? לא ברור.
אכן בכל שנה, למעט בשנת 2005, הוזז השעון ביום שישי האחרון של חודש מרץ. מתוך הרגל זה בעלי הדפוס המדפיסים לוחות שנה טעו בהדפסה וציינו את השינוי כבר ממחר, שבוע לפני ההחלפה בפועל. הטעות נובעת מכך שהשנה חל ה-2 באפריל בשבת והשעון יוזז בליל שישי שלפניו כלומר ב-1 לאפריל.