"יום עצוב למדינה ולתושביה" - כך הגיב היום ראש-הממשלה, בנימין נתניהו, על הרשעתו של הנשיא לשעבר משה קצב בפרשה החמורה.
"בית המשפט העביר היום מסר ברור - כל אחד ואחת שווה בפני החוק", נמסר בהודעת ראש הממשלה.
בקרית-מלאכי, עירו של הנשיא לשעבר מתקשים לקבל את הכרעת הדין. התושבים בעיר פתחו בוויכוחים בעקבות החלטת בית המשפט. רבים מהם טענו כי לקצב לא נעשה משפט הוגן.
הבוקר הורשע הנשיא לשעבר, משה קצב, בפרשה החמורה שנקשרה בשמו.
היום החל הרכב השופטים, הכולל את השופטים ג´ורג´ קרא, מרים סוקולוב ויהודית שבח, בהקראת תמצית הכרעת הדין, המחזיקה 25 עמודים. ההקראה התקיימה בדלתיים פתוחות, לאחר שבית המשפט נענה לפניית כלי תקשורת והסכים לקיים את הכרעת הדין בפומבי.
השופטים כאמור החלו להקריא את הכרעת הדין, אך לא ציינו בהתחלה שהנאשם מזוכה.
על פי הכללים, במקרה של זיכוי השופטים מחויבים להודיע בפתח הכרעת הדין כי החליטו לזכות את הנאשם; הם לא הודיעו דבר והחלו בהקראת תקציב הכרעת הדין.
"באשר להגנה מן הצדק, מטבע הדברים התייחסנו לטענת ההגנה מן הצדק שהושמעה בסוף ההליך", אמרו השופטים. "קצב טוען שבלי קשר למידת אשמתו יש להורות על ביטול כתב האישום נגדו מטעמים של צדק. מסע השיסוי והשנאה של התקשורת שוהוקיעה אותו, שגרם לדעה קדומה נגדו בציבור, היועמ"ש חרץ את דינו לשבט לפני הגשת כתב אישום וכן זיהום ההליך המשפטי נגדו".
התביעה ציינה כי "הראיות מבססות את אשמת הנאשם מעבר לכל ספק סביר".
קצב עצמו טען כי הפרסומים בתקשורת הוקיעו אותו בציבור, והשופטים הסכימו ש"נחצה הגבול" בתקשורת אך באותה נשימה ציינו כי "גם הנאשם ובאי כוחו לא התנזרו מהתקשורת ועברו מאולפן טלוויזיה אחד לאחר; אין מדובר במסע פרסום חד צדדי נגד הנאשם".
בהמשך ציינו השופטים: "הפרוטוקולים של דברי הפרקליטות בבג"ץ מעלים שהיועמ"ש לא סבר מעולם שהנאשם חף מפשע; ההיפך הוא הנכון".
המדינה כולה עקבה בדריכות אחר הכרעת הדין הצפויה. קצב הורשע, וזה אות קלון למדינת ישראל כולה. אוי לה למדינה שזה היה נשיאה.