אם נעצרת בעבר במהלך הפגנה, יש סיכוי שתוכלו לקבל פיצויים מהמשטרה. זאת בתנאי שמעצרכם בוצע בצורה בלתי חוקית, או אולי אם אתם סטודנטים וחלילה לא אברכים.
בית-המשפט פסק פיצויים של 13 אלף שקלים לסטודנט שהשתתף בהפגנת שמאל, בזמן מבצע עופרת יצוקה. הסטודנט מחה נגד הכיבוש, קצין משטרה הורה על פיזור ההפגנה בתוך עשר דקות, אולם לאחר 4 דקות נעצר הסטודנט.
עוד קודם לפיצוי, זיכה אותו בית משפט השלום בבאר שבע מהאישומים שהוגשו נגדו על ידי המשטרה, על השתתפותו בהפגנה, זאת לאחר שזכויות היסוד שלו כאזרח לא נשמרו. הסטודנט לא הסתפק בזיכוי ותבע את המשטרה בדרישה כי תפצה אותו, זאת לאחר שמעצרו לא נעשה בצורה חוקית.
"אזרח אשר מקבל הוראה מקצין משטרה ומבקש לקיימה, אך לא ניתנה לו ההזדמנות לעשות כן, ומוצא עצמו בסופו של יום מושם במעצר בגין כך, חזקה עליו שיתעוררו בו תחושות של חוסר אונים אל מול כוחות השיטור והשלטון, תחושות של תסכול, ושל אפסיות אל מול מנגנוני השלטון. על משטר דמוקרטי להימנע מיצירת תחושות אלה בקרב אזרחיו". קבעה השופטת שרה חביב.
מעניין יהיה לבדוק במקרה דומה לגבי מפגינים חרדים. בהפגנות על קודשי ישראל, מרשה לעצמה המשטרה לנהוג פעמים רבות ללא דין וללא חוק.
כך, למשל, כותב שורות אלו עוכב לחקירה ורק במקרה שוחרר לפני מעצר בפועל, כשבאחת ההפגנות על חילול קברי ישראל, עמד במרחק של 50 מטרים מריכוז של עשרה מפגינים עליהם הכריז קצין משטרה כ´התאספות בלתי חוקית´. מעבר לכך, הקצין הורה על התפזרות בתוך דקה אחת בלבד, זמן לא סביר בעליל.
כעת, עם הפסיקה הזו, יוכלו מפגינים חרדים רבים להשתמש בתקדים זה ולתבוע את המשטרה על מעצרי שווא שבוצעו פעמים רבות שלא על פי הכללים והחוק הישראלי. מעצרים שבוצעו באלימות או ללא כל הודעה על כך שהתאספות המפגינים אינה חוקית.
פיצויים רק לסטודנטים או גם לאברכים?