נציגי המפלגות החרדיות בכנסת מבקשים להגדיל את תקציב הישיבות ב-150 מליון שקל, ואל מקהלת המתנגדים להצעת החוק החדש מצטרפות כעת דמויות חדשות - הסטודנטים.
ועדת השרים לענייני חקיקה צפויה לדון בנושא כבר בשבוע. הצעת החוק, שגיבש יו"ר וועדת הכספים משה גפני זכתה לכינוי "חוק עוקף בג"ץ", ובדברי ההסבר שלה נכתב: "בזכות לימוד התורה על ידי תלמידים חכמים המקדישים את כל עיתותיהם לתורה, מתקיים העולם וישראל".
התנגדות ארגוני הסטודנטים מגיעה על רקע ניסיון הח"כים לעקוף פסיקה של בג"ץ מלפני כמה חודשים, לפיה יש לבטל מן השנה הבאה את קיצבת הבטחת הכנסה לאברכי כולל.
ביטול הבטחת ההכנסה לאברכים באה לאחר פסיקת בג"ץ שקבע כי מדובר באפליה, שכן סטודנטים לא זוכים לקצבה דומה. כעת, ארגוני הסטודנטים נערכים לפעול נגד הגידול בתקציב שמפלה אותם לרעה.
"כמובן שאנחנו לא נגד האפשרות לתת לחרדים, אלא לעשות את הדברים באופו שיוויוני", אמר לחדשות 2 באינטרנט איציק שמולי, דובר התאחדות הסטודנטים הארצית. "צריך לתת תקציבים גם לאותו ציבור שתורם יותר לחברה הישראלית ומשרת בצבא, ואנחנו מתכוונים לפעול גם במישור המשפטי כמובן".
לדבריו, הסטודנטים לא ימתינו להכרעה ויחלו בפעילות נגד כבר בשבוע הבא.
הפסיקה המדוברת: בג"ץ נגד אברכי הכולל
לפני ארבעה חודשים קבע הרכב מורחב של שבעה שופטי בג"ץ כי לא ניתן לכלול בתקציב המדינה תשלום גמלת הבטחת הכנסה לאברכים הלומדים בכולל. על-פי החלטת בג"ץ, הפסיקה תמנע אי שוויון בעתיד.
חוקי התקציב השנתיים כוללים מאז 1982 סעיף תקציבי שכותרתו "הבטחת הכנסת מינימום לאברכי כוללים". במסגרת הסעיף הזה, חולקו בשנה שעברה כ-121 מיליון שקלים שהועברו לעשרות אלפי אברכים כמלגות שונות.
פסק הדין ניתן בעתירה עשור אחרי שהגיש אותה ארנן יקותיאלי ז"ל וגורמים נוספים. אלה טענו כי חלוקת המלגות הללו היא הפרה של השיוויון בארץ, וכי לאברכים לא מגיע התקציב הנ"ל.