

פחות משבוע לאחר חשיפת "כיכר השבת" על פרויקט האבטחה בהר-הזיתים - ומאות פניות התקבלו במוקד המיוחד.
במסגרת הפרויקט המיוחד, יכול כל אדם שעולה להר-הזיתים בירושלים להתייחד עם יקיריו, לקבל אבטחה אישית - מפני התנכלות של ערבים המתגוררים בסמוך לבית-העלמין.
"המוקד נפתח רק באחרונה, אולם ההיענות גבוהה מאוד", אמר ל"כיכר השבת" אחד המוקדנים בשירות האבטחה החדש. לדבריו, "אנשים מתקשרים ומתעניינים, רובם מזמינים את השירות".
וכך נראה היום הר-הזיתים: יהודים מתייחדים עם יקיריהם, כשמאחור, ניצבים להם מאבטחים חמושים בנשק - כפי שניתן לראות בתמונות.
בימים האחרונים לא נרשמו תקריות אלימות בהר-הזיתים, בעקבות נוכחות מוגברת של המאבטחים, לאורך היום.
בקרוב צפויים במשרד השיכון ובמשרד לביטחון פנים - העומדים מאחורי היוזמה המבורכת, לערוך הערכת מצב לגביי הרחבת פרויקט האבטחה.
כזכור, לפני מספר חודשים פורסם הדו"ח של מבקר המדינה. "למרות הוונדליזם והפעילות הפלילית בבית העלמין לא התרכזה הרל"י לפני הכול בהסדרת השמירה השוטפת בבית העלמין, אלא פעלה לקידום התכנון והיישום של תכנית הביטחון הכוללת לאזור רכס הר הזיתים ובכלל זה לבית העלמין", נכתב בדו"ח.
"עקב כך טרם הוסדרו במועד סיום הביקורת השמירה על בית העלמין ואבטחתו, ולפיכך יש חשש שהשקעה של מיליוני שקלים בפעולות שיקום ופיתוח תרד לטמיון. יצוין לטובה שבעקבות הביקורת קיים בדצמבר 2009 מנכ"ל משרד רה"מ דיון עם הנוגעים בדבר, ולאחר מכן החליטה הממשלה להטיל על משרד השיכון את האחריות לאבטחת בית העלמין.
"ממשלות ישראל היו ערות לאירועים הקשים בבית העלמין וביקשו לתקן את הדרוש תיקון. אף על פי כן שיקום בית העלמין מתקדם בעצלתיים, רמת תחזוקתו אינה מספקת, רמת האבטחה שלו ירודה ואירועי ונדליזם ואירועים פליליים ממשיכים להתרחש בו, ויש חשש שאם לא תובטח השמירה בו יֵרדו לטמיון הכספים והעבודה שהושקעו בו", כתב המבקר.
"על ועדת המנכ"לים בראשות מנכ"ל משרד רה"מ לוודא שתוכן תכנית עבודה רב-שנתית לעבודות השיקום והפיתוח של בית העלמין אשר תאפשר לנצל באופן המיטבי את התקציב שהוקצה לצורך כך.
"יש לקבוע גוף ציבורי שתהיינה לו היכולת והסמכות לטפל בכל העניינים הנוגעים לבית העלמין, גם לאחר שהמדינה תסיים לשקמו ולפתחו. בהחלטתה בדצמבר 2009 בעקבות הביקורת, מינתה הממשלה גופים להסדרת השמירה והאבטחה בבית העלמין; עליהם למלא כנדרש את התפקיד שהוטל עליהם".
המספר החדש של המוקד: 02-6271598.









