מאות אלפי תלמידים ייצאו השנה לטיולים וסיורים בבתי הספר, אך האם ילדיכם בטוחים ומאובטחים בטיולים שהם יוצאים אליהם בבתי הספר, בחדרים בסמינרים?
לראשי האיגוד הישראלי לביטחון ורפואה בטיולים, איגוד החברות העוסקות במתן שירותי אבטחה ורפואה לטיולים בישראל כלל לא ברור שזה המצב "במצב הנהוג כיום בחלק ניכר ממוסדות החינוך, הורים אינם יכולים להיות רגועים" אומר איתן אזולאי, יו"ר האיגוד.
כבר בשנה שעברה התריעו חברי האיגוד, אך התמונה לא השתנתה "משטרת ישראל מחייבת מאבטחי טיולים לעבור קורסי הכשרה, אך בפועל חלק ניכר מאזורי הטיולים בארץ פטורים לחלוטין מאבטחה, לרבות הכותל מערבי והרובע היהודי, משרדי ממשלה שמקלים ומצמצמים וביטחון הילדים בסכנה!"
לטענת אנשי האיגוד החוסר בנהלים מוסדרים יוצר מצב קטסטרופאלי, שבו כל גוף מקל ופוטר כרצונו "משרד כמו משרד החינוך למשל" אומר אזולאי, "בניגוד להנחיות משטרת ישראל, נכנע ללחץ מוסדות החינוך ופוטר אזורים שלמים מחובת אבטחה, ועוד שלל בעיות שפשוט מפקירות את בטחון הילדים, וגם המשטרה – שכביכול מחמירה את הדרישות ודורשת הכשרה יקרה לכולם, אבל בפועל המשטרה מצמצמת את דרישות האבטחה - אם בעבר היה נהוג מאבטח אחד על כל 25 תלמידים, כיום צריכים על פי הוראת המשטרה מאבטח על כל 50 תלמידים, וזו רק דוגמא אחת מני רבות", מתאר יו"ר האיגוד.
חברי האיגוד ציינו כי כבר תקופה ארוכה שהם מנסים להסדיר את נהלי האבטחה והרפואה בטיולים, אך הדרך עוד ארוכה "כיום אין נהלים מסודרים לנושא, וכל משרד ממשלתי מוציא היתרים פרדוקסאליים שמסכנים את הילדים. המצב פרוץ לחלוטין, והורים חייבים להבין את זה, אסור להיות שאננים בעניין חשוב שכזה" קוראים אזולאי וחברי האיגוד, עם פתיחת שנת הלימודים.