כחלק מהיערכות משרד החקלאות לקראת חגי תשרי, מקיים משרד החקלאות ופיתוח הכפר מדי שבוע הערכת מצב הסוקרת את כלל ענפי המזון הטרי בישראל, בראשות מנכ"לית המשרד נעמה קאופמן-פס, במטרה להיערך למצאי של מוצרי חקלאות טרייה לטובת ציבור הצרכנים.
מניתוח של נתוני התוצרת הטרייה, מעריכים במשרד כי אין צפי למחסור בתוצרת חקלאית טרייה – אשר כוללת בשר בקר, ביצים, ירקות ופירות, דגים, פרט לבשר עוף והודו וכן חלב בקרטון וקוטג' בימים שבין יום כיפור לחג סוכות.
החלב והקוטג' הם מוצרים בעלי חיי מדף קצרים ולכן, מניתוח השוק שבוצע במשרד עלה כי יש צפי למחסור קל וזמני במוצרים אלו, מיום למחרת צום יום כיפור ועד לימים הראשונים של חול המועד סוכות, אז ימולאו המדפים חזרה.
המחסור הזמני ינבע ככל הנראה כתוצאה ממחסור בימי עבודה במשחטות אשר ישפיע על כמות המוצרים, כיוון שימי החג חלים השנה באמצע השבוע, והם בצירוף ימי סוף השבוע, לא מותירים ימי עבודה.
במשרד מדגישים כי בשר עוף קפוא יש בשפע. בענף החלב, אין מחסור בחומר גלם, אולם לנוכח מספר ימי העיבוד במחלבות הנמוך בתקופת חגי תשרי, ייתכן מחסור במוצרי חלב מסוימים בעלי תוקף קצר, לדוגמה קוטג' וחלב ניגר. המשרד ממשיך לעקוב אחר השינויים בשוק ויעדכן את הציבור ככל שיידרש.