בעקבות מותה של אושר דרעי ז"ל, בת ה-23 שנפטרה לאחר שסבלה מאלרגיה קשה לאחר שאכלה במסעדה בשרית כשרה גלידה חלבית שהוגשה לה בטעות, הגיש ח"כ ינון אזולאי (ש"ס) הצעת חוק הקובעת כי כל מסעדה תחויב להחזיק מזרק "אפינפרין", לטיפול ראשוני בסובלים מאלרגיה כחלק מתנאי לקבלת רישיון עסק.
בדברי הסבר להצעת החוק נכתב: "בממוצע מתרחשים בישראל שני מקרי מוות בשנה עקב אלרגיית מזון ומקרים נוספים של סיבוכים בדרגות חומרה שונות. התגובה האלרגית החמורה ביותר, המכונה תגובה אנפילקטית, עלולה לגרום לקשיי נשימה חמורים, לאיבוד הכרה ואף למוות. תגובה זו היא לעיתים מיידית, ועשויה להופיע מיד לאחר החשיפה לאלרגן (או עשר עד 20 דקות לאחר החשיפה).
"תגובה קשה זו ניתנת לטיפול באמצעות אפינפרין (EpiPen), מזרק המכיל אדרנלין (אפינפרין). הזרקת האדרנלין לירך גורמת להרפיית שרירי הנשימה וכיווץ כלי הדם ומאפשרת מרווח זמן עד לקבלת טיפול בבית החולים".
לדברי ח"כ אזולאי: "מדובר בפעולה מצילת חיים שיש לבצע בשטח, באופן מיידי, שכן הידרדרות תופעות האלרגיה עד למצב של חנק ומוות עשויה להמשך דקות מעטות. למרות המודעות בקרב הסובלים מאלרגיות והצורך בנשיאת מזרק אפינפרין, בעלי אלרגיות עדיין נמצאים בסיכון, בייחוד כאשר הם סועדים מחוץ לביתם, בבתי קפה ובמסעדות.
"הבעייתיות נגרמת עקב כך שהאדם האלרגי לא תמיד מודע לכל המרכיבים במזון המוגש לו. ידועים מקרים בהם פיתחו אנשים תגובה אלרגית עקב אכילה במסעדה, ואף מוכרים מקרים שהסתיימו במוות. במסגרת אכילה במסעדה קיימת סכנה כי בשל טעות או חוסר ידיעה, בעל האלרגיה ייחשף למרכיב המסכן את בריאותו ואף את חייו".
לדבריו: "הימצאות מזרק אפינפרין במקומות הסעדה, מבטיחה את שלומם של בעלי האלרגיה במקרי חירום. לאור האמור, מוצע לחייב החזקת מזרק אפינפרין על ידי כל מקום הסעדה ולקבוע זאת כחלק מהתנאים לקבלת רישיון לעסק. בדרך זו יתאפשר טיפול מיידי וימנעו סיבוכים ומקרי מוות הניתנים למניעה".